به گزارش ،رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در مراسم قدردانی از صادرکنندگان خراسان رضوی در اتاق بازرگانی مشهد گفت: با این میزان صادرات تقریبا هدف صادراتی استان در سال جاری محقق شده است.
امیررضا رجبی افزود:برنامه استان برای صادرات سال آینده ۱.۷ میلیارد دلار است که باید در چهار سال آینده به رقم ۹ میلیارد دلار در سال برسد که تفاهمنامههای بین المللی ایران از جمله پیمان شانگهای و حفظ تجارت با افغانستان به این مهم کمک شایانی میکند.
وی کریدور "کتای" (مسیر حمل و نقل باری و ترانزیت کالا از مبدا ایران به سمت آسیای میانه) را به عنوان راهبرد خراسان رضوی به عنوان مسیر جایگزین مسیر افغانستان برای صادرات کالا به کشورهای آسیای میانه اعلام کرد و گفت: به طور قطع بیشترین میزان صادرات ریلی کشور از مرز سرخس انجام میگیرد، اما وابسته شدن به این مسیر و کشور افغانستان، میتواند در برخی شرایط مانند دوران کرونا، صادرات خراسان رضوی را تحت الشعاع تصمیمات کشور مقابل قرار دهد.
رجبی ادامه داد: تعیین مسیر جایگزین صادراتی به کشورهای هدف این پیام را میدهد که ایران به ویژه خراسان رضوی برای صادرات کالای خود به یک کشور خاص وابستگی ندارد و این موضوع همکاریهای اقتصادی ما را توسعه میدهد.
وی همچنین گفت: بروز تقلب در برندهای صادراتی خراسان رضوی به یک معضل تبدیل شده است
رجبی افزود: در صورتی که برندهای صادراتی تقویت شوند و از صادرات کالای بدون برند جلوگیری شود، چنین اتفاقات و تقلبهایی در کشورهای هدف صادراتی رخ نمیدهد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین
ارزش گذاری سنگهای قیمتی بدون در نظر گرفتن نقرهای که سنگ قیمتی روی آن سوار شده است را از دیگر پیشنهادهای خراسان رضوی برای توسعه صادرات گوهرسنگها و زیورآلات مربوط به این بخش دانست.
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت : ارز حاصل شده از صادرات کالا توسط صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی، پاکترین نوع ارز است.
محمدحسین روشنک افزود: دولت باید این ارز را گرانتر از بازار آزاد از صادرکننده خریداری کند.
وی تا کید کرد : همه صادرکنندگان به این سبب که توانسته اند با وجود چندین هزار بخشنامه ضد تجارت و ضد صادرات و اقتصاد باز و از لابه لای بخشنامههای متضاد موفق به توسعه بخش صادرات استان شوند، نمونه هستند.