وسایل منزل و گاهی لوازم شخصی شما میتواند منتشر کننده باکتری و افزایش جرم باشد پس با دقت بیشتری برنامه تمیز کاری منزل را تنظیم کنید از طرفی امکان دارد وسایلی که شما بیش از حد آنها را تمیز میکنید نیازی به نظافت مکرر نداشته باشند.
شاید بعد از خواندن این مطلب تعداد دفعات تمیز کردن لوازم منزل را کم و زیاد کنید.
منزل، لباس، وسایل و اطراف شما گرد و خاکی میشوند و احتیاج به تمیز کردن دارند و باید شسته شوند، شما علاوه بر اینکه وسایل خود را تمیز میکنید هر روز حمام نیز میکنید. اما چند وقت یکبار وسایل خود را شست و شو میکنید؟
از مهمترین جاهای خانه که به صورت مداوم باید تمیز شوند، سرویسهای بهداشتی، حمام، اتاق خواب و آشپزخانه است در تمیز کاری این قسمتهای منزل باید برنامه ریزی متداول به شکل روزانه، هفتگی و ماهیانه برای جارو کردن منزل داشت و برای سایر قسمتهای خانه مانند سالن، اتاقهای مهمان و انبار نیاز نیست همیشه در حال تمیز کاری باشید نوع نظافت شما بستگی به روش زندگی هر خانواده دارد.
کارهای منزل و تمیزکاری خونه که بایستی روزانه انجام شوند
مرتب کردن تخت و رختخوابها
تمیز کردن توالت
شستشوی حمام البته بعد از استحمام
شستشوی دقیق سینک ظرفشویی
طی کشیدن کف آشپزخانه
جدا کردن لباسهای کثیف از لباسهای تمیز در اتاق و کشوها
زمین را روزی یکبار با طی تمیز کنید و اگر فرش است با جاروبرقی هفتهای یکبار جارو کنید. سالی یکبار فرشها را جمع کنید و زمین را تمیز کنید، اگر زمین و فرش را تمیز نکنید بیشترین منبع تولید باکتری را جا انداخته اید.
تمیزکاریهایی که هر هفته باید انجام شوند
شستشوی حوله
شستشوی لباسها (البته لباسهای کثیف)
جاروبرقی زدن تمام فرش و موکتها
شستشوی سرویس بهداشتی با مواد ضدعفونی کننده
گردگیری تمام منزل
تمیز کردن آینه و جا مسواکی
تمیز کردن داخل مایکروفر (اگر بیشتر از ۲ بار در هفته استفاده میکنید)
تمیزکاری به صورت ماهیانه
شستشو و تمیز کردن تمام پنجرهها و چهارچوب
جاروبرقی کامل به طوری که دسترسی به نقاط دور از دید داشته باشید (زیر مبلمان - کابینت و..)
گردگیری پردهها با جاروبرقی و یا وسیله دیگر
تمیز کردن دربها و در صورت نیاز داخل کابینتها (کابینتهایی که ظروف پرمصرف در ان قرار دارند)
تمیز کردن دقیق و کامل ماشین ظرفشویی، جاروبرقی و لباسشویی
تمیزکاریهایی که باید هر ۳ تا ۶ ماه باید انجام شوند
شستشوی روبالشتیها، پتو و ملحفههایی که مداوم از انها استفاده میکنید
تمیز کردن کامل داخل یخچال و فریزر
تمیز کردن داخل فر اجاق گاز
تمیز کردن و مرتب نمودن انباری
تمیزکاریهایی که باید سالی یکبار انجام شوند
تمیز کردن شومینه (منظور قسمت بیرونی نیست)
تمیز کردن چراغها و لوستر
تمیز کاری عمیق تمام وسایل منزل اعم از فرش و مبل و ...
وسایل پخت و پز را بعد از آشپزی تمیز کنید
وسایلی که در طول روز برای غذا درست کردن مورد استفاده قرار میگیرند را باید به خوبی تمیز کرد، زیرا این وسایل به سلامتی ما سر و کار دارند و کوچکترین آلودگی در آنها ممکن است با بیماری همراه باشد. اگر روغن یا مواد غذایی روی اجاق گاز، پلوپز، سرخ کن، مایکروفر و دیگر وسایل برقی ریخت، حتما آن را تمیز کنید.
هر چند وقت یکبار نیز وسایلی مانند مایکروفر و آون توستر را میشود با محلولهای دست ساز خانگی ماند آب، جوش شیرین و سرکه شستشو داد تا تمام آلودگیهای آن برطرف شود.
نظافت حمام و سرویس بهداشتی
شاید آلودهترین جای خانه، حمام و سرویس بهداشتی به نظر برسد، اما اگر این مکانها را به خوبی تمیز شوند، دیگر این دیدگاه وجود نخواهد داشت. مواد ضد عفونی کننده بهترین انتخاب برای تمیز کردن این مکان هاست، اما در زمان استفاده از این مواد باید به نکات ایمنی بسیاری توجه کرد.
زیرا بخار ناشی از این مواد ممکن است به سیستم تنفسی آسیب برساند و یا تماس آن با بدن موجب خارش و مشکلات پوستی شود. در زمان شستن حمام و سرویس بهداشتی باید دستکش به دست و ماسک به صورت داشت تا بدون خطر این مکانها را تمیز کرد.
اتاقها را تمیز و مرتب کنید و بعد به سراغ پذیرایی بروید
البته این فقط در حد یک پیشنهاد است و شما خودتان بهتر میدانید که از کجای خانه شروع کنید. اما ویژگی تمیز کردن اتاقها این است که وقتی جمع و جور و مرتب شدند، دیگر لازم نیست وسایل اضافه در پذیرایی را به اتاقها منتقل کنید. در واقع با این کار میتوانید بدون به هم ریختن اتاق ها، پذیرایی را نیز مرتب و تمیز کنید تا در وقت صرفه جویی شود.
نظافت راه پله و مشاعات را فراموش نکنید
معمولا در مجتمعهای مسکونی از نیروی متخصص نظافتی برای نظافت ساختمان کمک میگیرند. شما نیز میتوانید با هماهنگی لازم با دیگر همسایه ها، کار نظافت راه پله، مشاعات، پارکینگ و حیاط، لابی و حتی پشت بام را به نیروی نظافتی بسپارید. نظافت ساختمان بهتر است از راه پله بالاترین طبقه شروع شده و به پارکینگ و حیاط متنهی شود. به این ترتیب در رفت و آمدها دیگر آلودگی به طبقههای بالایی ساختمان منتقل نمیشود.