به گزارش سرویس بین الملل به نقل از گاردین، موسسه آکسفام در گزارشی فاش کرد ثروت میلیاردرهای فعال در بخش مواد غذایی و انرژی در دو سال گذشته به دلیل افزایش قابل توجه قیمت انرژی و کالاها در طول همهگیری کرونا و جنگ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اوکراین، ۴۵۳ میلیارد دلار افزایش یافته است.
موسسه آکسفام اعلام کرد افزایش جهانی قیمتهای مواد غذایی به ایجاد «۶۲ میلیاردر جدید در حوزه مواد غذایی» تنها در مدت ۲۴ ماه کمک کرده است.
کارگیل که یکی از بزرگترین تجار در بخش مواد غذایی در جهان است، اکنون ۱۲ نفر از اعضای خانواده خود را میلیاردر میداند و این در حالی است که این آمار پیش از شروع همهگیری کرونا هشت نفر بوده است.
خانواده کارگیل به همراه سه شرکت دیگر، کنترل ۷۰ درصد از بازار جهانی بخش کشاورزی را در اختیار دارند.
قیمت مواد غذایی که طی سال گذشته به طور میانگین بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است، احتمالاً بیش از ۲۶۳ میلیون نفر را نسبت به قبل از شروع همه گیری کرونا به ورطه فقر جدی سوق خواهد داد که این معادل جمعیت انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا است و شمار کسانی که روزانه با کمتر از یک دلار و ۹۰ سنت زندگی میکنند تا پایان سال به ۸۶۰ میلیون نفر میرسد.
دنی سریسکندراجا، مدیر اجرایی موسسه آکسفام انگلیس در این باره گفت از نظر اخلاقی این موضوع غیرقابل قبول است که مردم در شرق آفریقا از گرسنگی میمیرند، در حالی که ثروت و درآمد ابرثروتمندان جهان با افزایش هنگفت و سرسام آور قیمتهای مواد غذایی و انرژی تغذیه میشود.
آکسفام همچنین از سران جهان در نشست داووس خواست تا فوراً مالیات بر ثروت را بر ابر ثروتمندان وضع کنند تا به مقابله با "بزرگترین افزایش فقر شدید در بیش از ۲۰ سال گذشته" کمک کند.
این موسسه خیریه همچنین اعلام کرد دولتها باید از الگوی آرژانتین پیروی و برای یک بار مالیات یکپارچهای را بر درآمدهای بادآورده میلیاردرها در این دوران همه گیری وضع کنند. مالیات در آرژانتین سال گذشته ۲۲۳ میلیارد پزو (۱.۵ میلیارد پوند) افزایش یافت.
آکسفام همچنین خواستار وضع مالیات بر ثروتهای پایدار به منظور "کنترل ثروت شدید و قدرت انحصاری" شد.
این موسسه در ادامه اعلام کرد، مالیات بر ثروت سالانه که از دو درصد برای میلیونرها شروع میشود و تا ۵ درصد هم برای میلیاردرها افزایش مییابد، میتواند دو و نیم تریلیون دلار در سال ایجاد کند. این مبلغ برای رهایی دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر از فقر، تولید واکسنهای کافی برای جهان و نیز ارائه خدمات مراقبتهای بهداشتی و حمایت اجتماعی همگانی برای همه کسانی که در کشورهای با درآمد کم و متوسط رو به پایین زندگی میکنند، کافی است.
سومین خواسته این موسسه با هدف پایان بخشیدن به «سودجویی در زمان بحران» با وضع مالیات بر ثروتهای بادآورده موقت همه شرکتهای بزرگ و نه فقط شرکتهای نفت و گاز که از سوی حزب کارگر انگلیس پیشنهاد شده، در نظر گرفته شده است.
موسسه آکسفام اعلام کرد وضع چنین مالیاتی بر فقط ۳۲ شرکت چندملیتی فوق العاده سودآور میتوانست در سال ۲۰۲۰ درآمدی معادل ۱۰۴ میلیارد دلار داشته باشد.
سریسکندراجا هم در ادامه گفت: به عنوان مثال، وضع مالیات بر ثروت، مبالغ هنگفتی را فراهم میکند که میتواند به گروههای آسیب پذیر کمک کند تا از این بحران جان سالم به در ببرند و آینده بهتری بسازند. اینجا در انگلیس، مالیات بادآورده بر شرکتهای انرژی میتواند فرصت خوبی برای شروع کمک به همه افرادی باشد که برای تامین غذای خود و گرم کردن خانههایشان مشکل دارند.
در مجموع ۵۷۳ میلیاردر جدید در جریان همه گیری کرونا پدید آمده اند. موسسه آکسفام اعلام کرد بحران کرونا در واقع بهترین دوره در تاریخ ثبت شده برای طبقه میلیاردر جامعه بوده است.
بر اساس رتبه بندی مجله فوربس در مورد ابرثروتمندان، مجموع ثروت میلیاردرها به ۱۲.۷ تریلیون دلار میرسد که این معادل ۱۳.۹ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی است و نسبت به سال ۲۰۰۰ میلادی سه برابر شده است. میزان ثروت و دارایی ۲۰ میلیاردر ثروتمند بیشتر از کل تولید ناخالص داخلی کشورهای جنوب صحرای آفریقا است.
نلی کومامبالا که معلم مدرسه ابتدایی است و به همراه همسر، دو فرزند و مادرش در لومبادزی، مالاوی زندگی میکند، در این باره میگوید: قیمتها حتی از ماه گذشته بسیار بیشتر شده است. دو لیتر روغن خوراکی، ماه پیش دو هزار و ۶۰۰ کواچا بود و الان هفت هزار و ۵۰۰ کواچا شده است. دیروز برای خرید روغن خوراکی به فروشگاه رفتم، اما پول کافی نداشتم. هر روز نگران این هستم که چگونه شکم خانواده خود را سیر کنم و دائم با خودم فکر میکنم، امروز باید چه کار کنم تا بتوانیم غذا بخوریم؟
پرش به محتوا
مطلب بعدی