به گزارش ، یحیی حسینپور افزود: آمار جامعه عشایری در سرشماری جدید با افزایش چند هزار نفری اعلام شد که به تبع آن سهمیه آرد و دیگر محصولات نیز باید افزایش یابد که هنوز آمار جدید توسط مرکز تایید نشده لذا محصولات بر اساس آمار قبل تقسیم میشود.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه قبل از افزایش جمعیت مشکلی در توزیع اقلام نداشتیم، ادامه داد: بر اساس آمار اعلام شده سال ۹۹ تعداد عشایر استان ۱۲۴هزار و۱۷۳ نفر در بخش ییلاقی و ۲۲ هزار و ۹۱ نفر در بخش قشلاقی است که سرانه مصرفی آرد برای هر نفر ۱۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است و باید یک هزار و ۷۸۴ تن آرد به امور عشایر تحویل داده شود.
حسینپور اضافه کرد: این در صورتی است که تنها یک هزار و ۲۰۰ تن آرد تحویل داده شده و ۵۸۴ تن کسری ماهانه آرد در سهمیه عشایر استان وجود دارد.
وی ادامه داد: علت تخصیص داده نشدن آرد طبق سرانه به عشایر قطعی نشدن آمار عشایر استان در سامانه سرشماری مرکز است که به محض تکمیل آمار مشکل رفع خواهد شد.
حسینپور اضافه کرد: برخی از عشایر سهمیه آرد خود را نمیگیرند به برخی دیگر هم کمتر از سهمیه تخمین زده شده آرد تحویل میدهیم تا به همه متقاضیان برسد.
مدیرکل امور عشایر استان با بیان اینکه نهادههای دامی نیز همین مشکل را دارند، گفت: جمعیت دام سبک عشایر استان یک میلیون و ۴۲۵ هزار راس است، اما بر اساس سامانه مالیات سهمیه کل دامهای استان از قبیل عشایر و روستایی از همین سهمیه نهاده عشایر توزیع میشود که جوابگوی همه دامها نیست.
وی اضافه کرد: نیاز روزانه هر دام ۱۵۰ گرم نهاده و در ماه ۴.۵ کیلوگرم است که ماه گذشته برای هر دام ۳ کیلو و فروردین ماه یک کیلو نهاده توزیع شد که نشان از کمبود نهاده دامی در استان است.
حسینپور با بیان اینکه شرایط موجود و خشکسالی در تولید گوشت اثرات منفی داشته که رفع آن نیاز به تسهیلات دارد، گفت: دریافت این تسهیلات در سفر رئیس جمهور پیشبینی شده است که برآورد اولیه ما ۲۳۰ میلیارد تومان است و مقدار تخصیص یافته بسته به میزان دام هر خانوار میان ۲۸ هزار خانوار عشایر تقسیم میشود.