به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزارکنندگان نمایشگاه محصولات دانشبنیان و خلاق ایران به دنبال تحقق بازاریابی و توسعه بازار و صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به این دو همسایه شرقی کشور هستند تا سهم دانشبنیانها و شرکتهای خلاق ایرانی از بازار بالقوه این دو کشور بیشتر شود. کشورهایی که میتوانند دروازه ورود محصولات ایران ساخت به بازار جهانی باشند.
ایران و پاکستان
پاکستان همسایه جنوب شرقی ایران است و با سیستان و بلوچستان بیش از ۶۰۰ کیلومتر مرز خشکی دارد. همچنین از راه دریای عمان هم با این کشور همسایه محسوب میشویم. کشوری که به لحاظ تاریخی، مذهبی و فرهنگی با ایران اشتراکات زیادی دارد. به همین دلیل میتواند بازار خوب و بکری برای محصولات دانش بنیان و خلاق ایرانی باشد.
هرچند که با وجود همه این قرابتها و اشتراکات، هنوز سهم ایران از این بازار ناچیز است که میتوان بخشی از این خلا را با فروش فناوری و محصولات دانش بنیان جبران کرد. برگزاری چنین نمایشگاهها و رویدادهایی به تحقق این هدف کمک میکند.
ایران و افغانستان
شاید ایران بیشترین سهم از مهاجرتهای چند سال اخیر کشور افغانستان را به خود اختصاص داده است. کشوری که سالها است با انواع درگیریهای نظامی داخلی و خارجی دست و پنجه نرم میکند به همین دلیل از نظر اقتصادی و توسعه علمی و فرهنگی یک عقب ماندگی تاریخی دارد؛ کشوری که میتواند بازاری ارزشمند برای محصولات دانش بنیان و خلاق ایرانی باشد.
این کشور به دلیل قرار گرفتن در جاده ابریشم یکی از بهترین گزینهها برای توسعه صادرات محصولات ایران ساخت به دیگر کشورها محسوب میشود. بر اساس گزارشهای موجود، شاید تنها ۴۰ درصد بازار افغانستان از کالاهای صادراتی ایران تامین شود. سهمی که شایسته محصولات و تجارت ایران نیست و باید افزایش یابد.
نمایشگاه محصولات دانش بنیان و خلاق ایران هم با هدف تحقق سهم ایران از بازار این دو کشور برگزار خواهد شد و شرکتهای دانش بنیان و خلاق، شتاب دهندههای تخصصی و استارتاپها میتوانند در این رویداد مشارکت کنند و از مزایای حضور در آن بهرهمند شوند.