به گزارش ،رئیس کل دادگستری فارس گفت: زندانهای استان امروز تراکم بالایی داردند و اگر شوراهای حل اختلاف بیشتر ورود کنند منجر به حبسزدایی میشود هرچند اقداماتی انجام شده، اما اگر صلحیاران وارد شوند، موفقتر خواهیم بود.
حجتالاسلام سیدکاظم موسوی امروز در همایش صلح یاران شوراهای حل اختلاف دادگستری فارس که با حضور رئیس دیوان عالی کشور در حرم شاهچراغ (ع) برگزار شد، با بیان اینکه روحانیت در استان تاثیرگذار و مردمی هستند، گفت: همراهی و همدلی مسئولان در سطوح مختلف در استان امروز بیش از گذشته است.
او با بیان اینکه در اردیبهشت ماه امسال ۴۹ درصد پروندهها مصالحه شد، افزود: شوراهای حل اختلاف باید تقویت شوند، چون بار زیادی از دوش دادگستری و دادگاه برداشته میشود و همایش صلحیاران ابتکاری برای توسعه فعالیت شوراهای حل اختلاف است که اعضای این شوراها نیز خوب و تاثیرگذار هستند.
رئیس کل دادگستری فارس با بیان اینکه از ابتدای تشکیل شوراها ۵۰۴ نفر از پای چوبه دار نجات یافتند، افزود: ۸۴ نفر در سال گذشته و از ابتدای امسال نیز ۲۲ نفر از پای چوبه دار نجات یافتند.
موسوی با اشاره به فعالیت شوراها در زمینه سازش در پروندههای طلاق عنوان کرد: در شهرستانهای کازرون، مرودشت و فسا در برخی از اوقات ۸۰ درصد از پروندهها به صورت ماهیانه تبدیل به مصالحه میشود و در صدد تقویت این امور هستیم تا پایههای خانواده مستحکم شود.
او با بیان اینکه احکام قضات خوب است، ولی ریشه نزاع قطع نمیشود، گفت: ماده ۴۷۷ که سبب طولانی شدن روند پروندهها میشود باید اصلاح شود به صورت مثال پروندههایی با ۲۰ سال همچنان بیسرانجام مانده است اگر این امر اصلاح شود ریشه نزاع قطع میشود.
موسوی با بیان اینکه اولویتهای رئیس قوه نیز تقویت صلح و سازش است، گفت: در کار شوراها صبور باشید و به سازش اصرار کنید؛ امروز ۱۲ نهاد در حوزه خانواده فعالیت میکند و ماهی ۱۵۰۰ پرونده تشکیل میشود که نشان از پراکندهکاری است و اگر کارها با وحدت بیشتری انجام شود پروندههای حوزه خانواده کمتر میشود.
او با بیان اینکه مراکز صلحیاران در کلانتریها نیز راهاندازی میشود، افزود: اکنون شکایتها و پیگیری آن همه آنلاین و الکترونیک است که دادسراها خلوت شده، ولی باید کمک کرد تا پروندههای ساده وارد دادگاه نشود، وقت دادگاهها نباید صرف پروندههای مربوط به تهمت و توهین شود بلکه باید کاری کرد که اصلا توهین و تهمتی نباشد تا پرونده تشکیل شود.
حجتالاسلام مصطفی توانی، رئیس شوراهای حل اختلاف استان فارس نیز در این مراسم گفت: مساجد از بدو تاسیس تاکنون جایگاه و نقش ویژهای در سلامت اجتماعی داشتهاند و، در مهندسی فرهنگی جمهوری اسلامی نیز مسجد از مهمترین سرمایههای ارزشمند جامعه محسوب میشود.
او با بیان اینکه مساجد علاوه بر محل عبادت مکانی برای امور اجتماعی بوده است، گفت: گستره فرهنگی و اجتماعی مساجد بسیار زیاد بوده است. از آنجا که پیشگیری مقدم بر جزای جرم است اگرچه دسترسی آسان و راحت شهروندان به دادگستری حق آنها است و این امروز نیز امکانپذیر است، ولی توصیه شده که قبل از مداخله قضایی باید از طریق صلح و سازش اقدام شود و مساجد بهترین موضع برای پیشگیری از وقوع جرم و ایجاد صلح و سازش هستند.
رئیس شوراهای حل اختلاف فارس با بیان اینکه امروز یکی از چالشهای دستگاه قضایی ورودی زیاد پروندهها است، افزود: اگر صلح و سازش فعال شود با کمک ائمه جماعات و سمنها میتوانند این بار سنگین را کم کنند، پیشبینی مساجد برای نقش بیشتر در سازش خارج از قلمرو دستگاه قضایی جلوهای از سیاست کیفرزدایی در سند تحول دستگاه قضایی است.
او افزود: توسعه شوراهای حل اختلاف در این راستا مورد توجه قرار گرفته که یکی از اهداف آن ایجاد یاوران صلح با کمک مساجد و بسیج حقوقدانان و نیروی انتظامی است.
برنامهریزیهایی در این زمینه صورت گرفته است البته کاستیهایی در ارجاع و آموزش وجود دارد، اما تقویت یاوران صلح امسال مورد نظر است.
توانی با بیان اینکه ۲۰۰ شعبه صلح یار داریم و از ۱۲۰۰ نفر در این شعب استفاده میشود، افزود: ۲۰۰ نفر در مساجد مستقر و هزار نفر در سطوح استان مشغول هستند همچنین ۶۴ کلانتری و پاسگاه مستقر در استان و پایگاههای مقاومت نیز با ما همکاری دارند.
او با بیان اینکه به صورت میانگین ۴۰ درصد از پروندهها منجر به سازش شده که در برخی از شعب سازشها به ۷۰ درصد نیز رسیده است، عنوان کرد: یاوران صلح در پروندههای مهم هم ورود کردند و از ابتدای سال ۴۷ درصد پروندهها منجر به سازش شده که ۲۸ پرونده قتل بوده است.
پرش به محتوا
مطلب بعدی