به گزارش دهکده خبر، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که این توله یوز از چند روز پیش وارد دوماهگی شده است و وضع مطلوبی دارد، گفت:این توله حداقل تا ۴ ماهگی در تهران تحت نظر خواهد بود، چون امکانات در اینجا بهتر است، اما قصد داریم بعد از این که توله یوزپلنگ تا حدی شرایط تولگی را پشت سر گذاشت و به ثبات رسید، آن را به زیستگاه و مرکز تکثیر یوزپلنگ توران که شرایط طبیعی دارد منتقل کنیم تا در آنجا با طبیعت سازگاری بیشتری حاصل کند.
حسن اکبری اظهارداشت: روند تکثیر یوز به ویژه زمانی که مادر تولهها را نپذیرفته و قرار است آنها به صورت دستی بزرگ شوند کار سختی است و از طرفی در دنیا شیرخشک مناسب تغذیه توله یوز وجود ندارد و به همین علت خطر مرگ و میر در تولهها زیاد است.
وی با اشاره به فرایند متولد شدن این توله یوزپلنگ و مراقبت از آن، گفت: این بخشی از فرایند حفاظت از یوزپلنگ در ایران است، اما همچنان نگاه اصلی ما به حفاظت یوز در زیستگاه است گرچه ما از نتایج این کار هم به عنوان یک دستاورد مهم برای حفظ ژنوم گونه استفاده میکنیم.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به همکاری دامپزشکی از آفریقای جنوبی برای محافظت از توله یوز سوم، گفت: اگر همکاری این دامپزشک که بنا به دعوت سازمان حفاظت محیط زیست به کشور آمد، نبود این توله به هیچ وجه زنده نمیماند، چون نگهداری توله یوز که از مادر جدا شده با شیرخشکهای موجود در دنیا، کار بسیار خاصی است.
اکبری افزود: حتی این دامپزشک آفریقای جنوبی هم برای نجات جان این توله یوزپلنگ مجبور شد شرایط خاصی را تعریف کند و اینقدر تغذیه حیوان را کم کرد که توله فقط زنده بماند و به مرحله گوشتخواری برسد.
وی گفت: این دامپزشک در آن سفر کمک زیادی به ما کرد و الان نیز هماهنگ با او کار تغذیه را ادامه میدهیم ضمن این که از تجربه اش برای بهبودی مرکز تکثیر یوز توران و تکمیل آن استفاده خواهیم کرد.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره گروه تیمارگر فعلی توله یوز گفت: الان تیمارگران از افرادی هستند که در زمینه نگهداری از برخی گونهها تجربه داشته و بسیار موفق عمل کرده اند و اکنون توانسته اند با کسب تجربیات جدید در این زمینه و با توجه به آموختههای قبلی، دانش بومی برای نگهداری از اینچنین گونه حساسی را کسب کنند ضمن این که دامپزشکان سازمان حفاظت محیط زیست و دامپزشکانی که از بیرون سازمان به ما کمک میکنند در این فرایند تجربه خوبی کسب کرده اند تا اگر ما در آینده فرایند تکثیر را ادامه بدهیم، بتوانیم دستاوردهای بهتری داشته باشیم.
اکبری همچنین وضع، ایران، یوز مادر را خوب توصیف کرد و گفت: بنا بر بررسیهای انجام شده یوزپلنگ مادر قدرت باروری دارد و ما امیدواریم کار تکثیر را ادامه بدهیم اگرچه تعداد مولد ما خیلی کم است و با یک یوز ماده و یک یوز نر که آماده زادآوری هستند کار تکثیر مقداری سخت است.
وی با بیان اینکه در طبیعت شرایط خاص است و تعداد یوز خیلی کم شده است، افزود: شاید بهتر بود طرح تکثیر در شرایط نیمه اسارت سالها پیش شروع میشد که جمعیت پایه یوز اینقدر کم نشود، اما با همین شراط موجود نیز ما کار را ادامه خواهیم داد.
دانلود فیلم اصلی