سامانه مانسون در کمین خوزستان، صدای پای سیلاب در تابستان

سامانه مانسون در کمین خوزستان، صدای پای سیلاب در تابستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی خوزستان گفت: قبل از وقوع هر حادثه ای، پیش بینی‌های لازم برای مواجهه و پاسخگویی مناسب در حوزه‌های عملیاتی و هلال احمر کشور و استان انجام می‌شود.

وحید شعبانی افزود: پس از اعلام هشدار‌های اداره کل هواشناسی خوزستان، جلسه‌هایی با گروه‌های متخصص در حوزه‌های مختلف امدادی برگزار شد و با دریافت اطلاعات از استان‌های درگیر با سامانه بارشی مانسون، بررسی‌ها و پیش بینی‌های لازم انجام شد.

وی به هماهنگی و برنامه ریزی‌های انجام شده با ستاد مدیریت بحران خوزستان و دستگاه‌های مرتبط و برگزاری جلسه با مدیران برخی دستگاه‌هایی از جمله؛ امور عشایر استان اشاره کرد و ادامه داد: مناطق مختلفی که در مسیل ها، حاشیه رودخانه‌ها و محل‌هایی که عشایر سکونت دارند، شناسایی، بررسی و پیش بینی‌های اولیه در این رابطه انجام شد.

شعبانی می‌گوید: تجهیزات ، لجستیک، ناوگان و نیروهای انسانی در جمعیت هلال احمر مطلوب است و در شهرستان های پایگاه های امداد کوهستان و شهری فعال هستند که ماموریت پاسخگویی به حوادث مختلف دارند.

آماده باش نیرو‌های هلال احمر در خوزستان

این مقام مسئول به آمادگی ۲۵ شعبه شهرستان، ۲۴ پایگاه میان شهری و امداد کوهستان اشاره و اضافه کرد: پس از پیش بینی‌های اولیه، ۳۵ گروه امدادی آماده شدند و باتوجه به پیش بینی‌ها برای وقوع حوادث با پهنه بیشتر، این تعداد به ۸۰ گروه افزایش داده شد و تقسیم‌های مختلفی در بخش‌های شرق، شمال شرق و جنوب شرق استان که متاثر از سامانه مانسونی و پیامد‌های آن هستند، صورت گرفت.

به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان؛ در همه شهرستان‌های استان، با توجه به احتمال وقوع حوادث مختلف، گروه‌های هلال احمر در حال آماده باش قرار دارند.

وی با بیان اینکه ۴۰ دستگاه آمبولانس هلال احمر در استان آماده به کار هستند، افزود: حدود ۲۵ مجموعه نجات شامل؛ تجهیزات پیشرفته امدادرسانی آماده شده است، ضمن اینکه تجهیزات انفرادی و سبک در اختیار گروه‌های امدادی قرار دارند.

شعبانی می‌گوید: گروه‌های در ۳ بخش جست و جو و نجات، امداد کوهستان و نجات در سیلاب تقسیم بندی شده اند که هر کدام با دستور کار و حوزه وظیفه مشخص، آماده پاسخگویی در هنگام حوادث هستند.

انتقال تجهیزات به شهرستان‌های مختلف خوزستان

وی به آمادگی بالگرد‌های امدادرسان و قایق‌های تندرو برای مسیر‌هایی که برای عبور نیاز به قایق دارند اشاره کرد و گفت: در روز‌های اخیر تلاش خود را برای انتقال تجهیزات به شهرستان‌ها بکار گرفتیم و کمبود تجهیزات و امکانات در مناطق مختلف رفع شد.

به گفته وحید شعبانی؛ چادر، موکت، پتو، والر و بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته به شهرستان‌ها ارسال شده است، ضمن اینکه مناطق امن مشخص شده و امکانات در نزدیک‌ترین محل به احتمال وقوع حادثه دپو شده اند.

وی به استقرار و آمادگی کامل عوامل امدادی و گروه‌های جست و جو و نجات در مناطق حادثه خیز اشاره و اضافه کرد: همکاری مردم در حوادث نقش مهمی در امدادرسانی دارد، بنابراین هشدار‌های لازم به افراد در معرض خطر داده شده است و انتظار می‌رود مردم با عوامل امدادی و مسئولان همکاری داشته باشند و خسارت‌های حوادث به حداقل برسند و شاهد وقوع اتفاق‌های تلخ و ناگوار نباشیم.

لزوم توجه به هشدار‌ها و توصیه‌ها هنگام وقوع بارندگی و سیلاب

شعبانی بر توجه به توصیه‌ها هنگام وقوع سیلاب تاکید کرد و افزود: از مردم خواهشمندیم از سفر‌های غیرضروری به مناطق کوهستانی خودداری کرده و عشایر و ساکنان مناطق کوهستانی از استقرار و تردد در اسکان و توقف کوتاه مدت کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها بپرهیزند.

وی با بیان اینکه رفتار سامانه مانسون قابل پیش بینی نیست و غافلگیرانه می‌کند، ادامه داد: هر لحظه احتمال وقوع صاعقه وجود دارد و افراد و به ویژه عشایر و روستائیان باید از حضور در ارتفاع‌ها و مناطقی که احتمال وقوع این پدیده پیش بینی می‌شود، اجتناب کرده و تلفن همراه خود را خاموش کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان آگاهی و همکاری مردم برای مقابله صحیح با حوادث را امری مهم دانست و اضافه کرد: باتوجه به شرایط این سامانه بارشی، برنامه های و تجهیزات متفاوتی در نظر گرفته ایم، البته عوامل انسانی این جمعیت در مناطق شمال شرق، شرق و جنوب شرق آمادگی لازم را دارند و تقسیم بندیها و جلسه هایی برای همکاری های میان بخشی انجام شده است.

سامانه ۱۱۲، پل ارتباطی مردم با هلال احمر

وحید شعبانی سامانه ۱۱۲ را به عنوان سامانه ارتباطی مردم با هلال احمر اعلام کرد و گفت: برای برقراری ارتباط، نیاز به سیمکارت و آنتن دهی تلفن همراه نیست، بنابراین از همه هم استانی خواهشمندیم در صورت وقوع حوادث، با این شماره تماس برقرار کرده تا امدادگران از نزدیک‌ترین پایگاه خود را به محل حادثه برسانند.

وی می‌گوید: سامانه ۱۱۲ محدود به اعزام برای حوادث نمی‌شود و مردم می‌توانند اطلاعات مورد نیاز برای کار‌های اولیه و قبل از رسیدن عوامل امدادی را دریافت کنند.

آمادگی دزپارت برای مقابله با سیلاب احتمالی

فرماندار دزپارت در تشریح آخرین وضعیت این شهرستان گفت: باتوجه به وضعیتی که در سطح کشور و استان خوزستان به دلیل ورود و فعالیت سامانه بارشی مانسون اعلام شد، روز چهارشنبه، ۵ مردادماه، ستاد بحران دزپارت با حضور اعضا تشکیل جلسه داد و تقسیم وظایف و شرح وظایف هر دستگاه مشخص شد.

مجید رحمانی افزود: به دلیل اینکه اقلیم دهدز کوهستانی و عشایری است، هشدار‌ها و نکته‌های مهم برای پیشگیری و مقابله با سیلاب احتمالی با همکاری و تلاش اداره امور عشایر، دامپزشکی، جهاد سازندگی، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها و... به عشایر اعلام شد.


بیشتر بخوانید: آمادگی خوزستان در برابر سامانه هواشناسی مانسون


وی به آمادگی اداره‌های راهداری، شهرداری، هلال احمر، شبکه بهداشت و درمان، فوریت‌های پزشکی، اداره گاز، برق و... شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: با همکاری میان فرمانداری و هلال احمر، این سازمان در آماده باش است و امکانات و تجهیزات اولیه شامل؛ چادر و پتو از هلال احمر ایذه به پایگاه دزپارت منتقل شدند.

رحمانی می‌گوید: تاکنون منطقه‌ای در دزپارت تخلیه نشده و فقط در مناطقی که احتمال ورود سیلاب به آن‌ها وجود دارد، محدودیت ایجاد شده است، ضمن اینکه مناطق گردشگری تعطیل شده اند و گردشگران و مسافران اجازه ورود به این محل‌ها را ندارند.

کول خرسان و دره توبیرون دزفول خالی از سکنه شدند

فرماندار ویژه دزفول در تشریح آخرین وضعیت این شهرستان و آمادگی برای مقابله با بحران‌های احتمالی سامانه بارشی مانسون گفت: براساس هشدار‌های اداره کل هواشناسی خوزستان، ۲ جلسه ستاد بحران برگزار و آماده باش به همه اداره‌های مربوط داده شد.

علی فرهمندپور به آماده سازی تجهیزات و امکانات هنگام وقوع حوادث اشاره کرد و افزود: مناطق کول خرسان و دره توبیرون که احتمال سیلابی شدن دارند، خالی از سکنه کردیم، ضمن اینکه هشدار‌های لازم به عشایر از سوی اداره امور عشایر به افراد ساکن در مناطق عشایری داده شده است.

وی می‌گوید: همچنین هشدار‌های لازم به هیئت‌های مذهبی و تکایا که در حال آماده سازی مکان‌های برگزاری مراسم عزاداری ماه محروم و امام حسین (ع) هستند، داده شده تا کار‌های لازم برای پیشگیری از خسارت به اماکن انجام شود.

تشکیل ۵ گروه عملیاتی در بهبهان

سرپرست فرمانداری بهبهان گفت: پس از هشدار‌ها و اخطاریه‌هایی که از سوی ستاد مدیریت بحران خوزستان و اداره کل هواشناسی استان، ۵ گروه عملیاتی به منظور بازدید میدانی از مناطق مختلف، به ویژه مناطق پرخطر تشکیل و بازدید‌های میدانی انجام شد.

رستم عیدی پور افزود: یک گروه را به همراه ادوات راهسازی در منطقه تشان که بیشترین بارش‌ها برای آن پیش بینی شده، مستقر کردیم، ضمن اینکه لایروبی انهار و... و همچنین استحکام بند‌های آبخیزداری نیز انجام شده است.

وی به استقرار گروه دیگر در بخش زیدون اشاره کرد و ادامه داد: ۲ گروه نیز در مناطق پرخطر بهبهان و یک گروه دیگر نیز در محدوده خیرآباد مستقر شده اند، همچنین اطلاع رسانی به عشایر، دامداران، ساکنان روستا‌های در معرض خطر و کشاورزان انجام شده است.

عیدی پور با بیان اینکه پمپ‌های کشاورزی در مسیر سیلاب جمع آوری شده اند، اضافه کرد: انسداد مناطق منتهی به محل‌های گردشگری انجام شده و گشت‌های انتظامی برای جلوگیری از تردد و اسکان گردشگران و مسافران اجرا می‌شود.



دانلود فیلم اصلی







لزوم خودداری از سفر‌های غیرضروری در محور‌های شرقی و شمال شرقی

رئیس پلیس راه خوزستان گفت: هماهنگی لازم با همه دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی انجام شده و نیرو‌های پلیس راه در سراسر استان در حالت آماده باش به سر می‌برند.

سرهنگ رضا دولتشاهی افزود: به فرمانداری‌های شهرستان‌های اعلام شده در صورت آغاز بارندگی و وقوع توفان، کار‌های لازم را انجام دهند و هر منطقه‌ای که نیاز به انسداد و محدودیت داشته باشد، اعمال کنند.

وی خواستار خودداری از سفر‌های غیرضروری در محور‌های شرقی و شمال شرقی شد و ادامه داد: در صورتیکه در منطقه یا جاده‌ای انسداد اعمال شد، بر ادامه مسیر و تردد در محور‌های پرخطر و حادثه خیز نداشته باشند تا از وقوع هرگونه واقعه جلوگیری شود.

سرهنگ دولتشاهی می‌گوید: همه تلاش خود را برای خدمات رسانی به هم استانی‌ها و انجام کار‌های لازم برای جلوگیری از وقوع حوادث به کار گرفته ایم و انتظار می‌رود مردم هشدار‌ها را جدی بگیرند و با پلیس راه همکاری داشته باشند.

به گفته رئیس پلیس راه خوزستان؛ در حال حاضر انسداد مسیر و محدودیت تردد در محورهای استان اعمال نشده است، ولی این آمادگی وجود دارد در صورت پیش بینی وقوع سیل، با همکاری هلال احمر، راهداری و ...، محدودیت و ممنوعیت تردد ایجاد شود.

فعال بودن ۳۰۵ پمپ در ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب اهواز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: براساس اطلاعات و هشدار‌های دریافتی از ستاد مدیریت بحران و اداره کل هواشناسی استان درخصوص نفوذ سامانه مانسونی، جلسه هماهنگی برای تقسیم وظایف و ایجاد آمادگی‌ها برگزار شد.

محمدرضا کرمی نژاد افزود: باتوجه به تجربه‌های آبگرفتگی‌های ناشی از بارندگی‌ها در سال‌های گذشته در استان، کار‌های زیادی برای جمع آوری آب‌های سطحی انجام و آمادگی لازم در این زمینه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه مشکلات در حوزه آب و فاضلاب در مقایسه با سال‌های قبل بسیار کمتر شده است، ادامه داد: پارسال همه پمپ‌ها در ۱۶۴ ایستگاه پمپاژ موجود در سطح اهواز تعویض و نوسازی شده اند و ۶۰ پمپ دیگر رزرو شده و آمادگی خود را برای مقابله با بحران‌های پیش بینی شده ناشی از ورود سامانه بارشی مانسون حفظ کرده ایم.

کرمی نژاد به تعویض تابلوها، اشتراک ها، ترانس‌ها و آشغال‌گیر‌ها اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰۵ دستگاه پمپ در اهواز نصب و فعال هستند که این رقم قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست.

این مقام مسئول می‌گوید: با توجه به تجهیزات بکار گرفته شده، در صورت بارش باران در خوزستان، آب‌های سطحی جاری نمی‌شوند، زیرا شریان‌ها برقرار و شبکه‌ها در شهرستان‌های مختلف از جمله؛ خرمشهر و آبادان بازگشایی شده اند، ضمن اینکه پمپ‌های جدید خریداری شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: در صورت وقوع بارندگی‌های شدید، آبگرفتگی در اهواز رخ نخواهد داد، زیرا ۱۵۶ جبهه کاری ترمیم و بازسازی شبکه فاضلاب فعال هستند که ۸۰ جبهه در دست قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و ۷۶ جبهه نیز در دست شرکت آبفای استان است.

به گفته کرمی نژاد؛ ۱۰۰ پیمانکار آماده به کار هستند تا در صورت بروز مشکل وارد میدان شوند و عملیات‌های در حال اجرا متوقف نشوند.



دانلود فیلم اصلی









برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
آسیا تک
بانک صادرات
ایکس تریم
مدیران خودرو
بیمه رازی
کرمان موتور
بانک سپه