به گزارش خبرگزاری صداوسیم ا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، دانشمندان در زمینه ساخت واکسن جهانی کرونا برای مقابله همزمان با کووید-۱۹ و سرماخوردگی پیشرفتی امیدبخش داشته اند.
محققان موسسه فرانسیس کریک در لندن کشف کردهاند که یک ناحیه خاص از پروتئین شاخک دار «سارس – کووی -۲»، ویروسی که عامل کووید-۱۹ میشود، هدف خوبی برای تزریق واکسن جامع ویروس کروناست که میتواند در برابر همه گونههای کووید-۱۹ و سرماخوردگیهای معمولی محافظت ایجاد کند.
آنها گفتند ایجاد واکسنی که در برابر شماری از ویروسهای کرونای مختلف، ایمنی ایجاد میکند، چالش بزرگی است، زیرا این خانواده از ویروسها تفاوتهای کلیدی زیادی دارند، مرتب جهش مییابند و به طور کلی محافظت ناقصی در برابر عفونت مجدد ایجاد میکنند. به همین دلیل است که افراد ممکن است پی در پی به سرماخوردگی معمولی مبتلا شوند و به همین دلیل است که ممکن است چندین بار به انواع مختلف «سارس – کو وی ۲» مبتلا شوند.
به گفته دانشمندان، یک واکسن جهانی کرونا باید پادتنهایی را تحریک کند که طیفی از ویروسهای کرونا را شناسایی و خنثی کنند و مانع از ورود ویروس به سلولهای میزبان و تکثیر آنها شوند.
در مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا پاد تنهایی که «زیر واحد اس ۲» پروتئین شاخک دار «سارس – کو وی ۲» را هدف قرار میدهند، سایر ویروسهای کرونا را نیز خنثی میکنند. محققان دریافتند پس از واکسیناسیون موشها با «سارس – کو وی ۲»، موشها آنتیبادیهایی ایجاد کردند که میتوانند تعدادی دیگر از ویروسهای کرونای حیوانی و انسانی را خنثی کند.
کوین نگ، نویسنده اول این پژوهش در این باره گفت: ناحیه اس ۲ پروتئین شاخک دار، یک هدف امیدوارکننده برای واکسن بالقوه جامع کروناویروس است، زیرا این ناحیه در بین کروناویروسهای مختلف بسیار شبیهتر از ناحیه اس یک است.
به گفته محققان، تا کنون، ناحیه «اس ۲» پروتئین شاخک دار به عنوان مبنایی بالقوه برای واکسیناسیون نادیده گرفته شده بود.
جورج کاسیوتیس، نویسنده مسئول و رهبر گروه در موسسه فرانسیس کریک در این باره گفت: انتظار برای واکسنی که منطقه «اس ۲» را هدف قرار میدهد این است که بتواند در برابر همه ویروسهای کرونای فعلی و همچنین آینده محافظت کند. هنوز تحقیقات زیادی باید انجام شود، زیرا ما همچنان به آزمایش پاد تنهای اس ۲ علیه ویروسهای کرونای مختلف ادامه میدهیم و به دنبال مناسبترین مسیر برای طراحی و آزمایش یک واکسن بالقوه هستیم.
پرش به محتوا
مطلب بعدی