مراسم تشییع پیکر زنده یاد، «حبیب الله صادقی» امروز شنبه ۸ مرداد در مقابل فرهنگستان هنر برگزار شد.
به گزارش ، مراسم خاکسپاری و تشییع پیکر این هنرمند صبح امروز ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح از مقابل فرهنگستان هنر با حضور محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حجت الاسلام محمد قمی (رئیس سازمان تبلیغات اسلامی)، محمدمهدی دادمان (رییس حوزه هنری)، غلامعلی حدادعادل (رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، محمود سالاری (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، عبدالرضا سهرابی (مدیر مرکز هنرهای تجسمی)، بهمن نامور مطلق (رییس فرهنگستان هنر)، سید محمد بهشتی (عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری)، نیکنام حسینی پور (از مسئولان صندوق اعتباری هنری)، هادی مظفری (رییس سابق مرکز هنرهای تجسمی)، علیرضا سمیع آذر (مدیر حراج تهران)، سید مجید هاشمی دانا (مدیرعامل خبرگزاری دفاع مقدس) و … برگزار شد.
در ابتدای مراسم، مصطفی رحماندوست، شاعر متن پیام تسلیت مقام معظم رهبری و رییس جمهور برای درگذشت حبیب الله صادقی را قرائت کرد.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت هنرمند برجسته و انقلابی جناب آقای حبیبالله صادقی رحمةاللهعلیه را به هنرمندان و همکاران و دوستان و به ویژه به خانواده مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت میکنم.
سیّد علی خامنهای
۵ مرداد ۱۴۰۱»
متن پیام رئیس جمهور به هم شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت هنرمند برجسته و استاد متعهد، مرحوم حبیبالله صادقی، موجب تاسف و تالم خاطر شد.
این پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی با پیوستن به نهضت امام خمینی، ذوق سرشار و توانمندیهای هنری خود را وقف پیروزی انقلاب اسلامی کرد و در کمال وارستگی و خلق آثار ارزنده، در کنار مردم و انقلاب ماندگار باقی ماند.
اینجانب درگذشت این هنرمند مردمی و انقلابی را به خانواده محترم، جامعه هنری و دوستداران آن فقید سعید تسلیت عرض میکنم و برای ایشان علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و سلامت از خداوند بزرگ مسالت دارم.
سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران»
در ادامه این مراسم محمد «مهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تسلیت فقدان این هنرمند به جامعه هنری و شاگردان او گفت: از قبل از انقلاب نیز کارهای فاخر این هنرمند در حوزه ترویج انگارههای انقلابی بود مثل همین کار آخرشان که همراه همسرشان عاشقانه روی آن وقت و انرژی گذاشتند تا تابلوی صدمتری را به پایان برسانند تابلویی که از تاریخ پرشکوه ایران عزیز تا نماز حضرت آقا بر پیکر شهیدسلیمانی را نشان میدهد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حبیب الله صادقی با جهادی کم نظیر کار این تابلو را انجام میداد و ما همگی منتظر رونمایی آن بودیم که متاسفانه فرصت نشد با حضور خودشان به سرانجام برسد.
«آیت الله محمد قمی»، رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز که در این مراسم حضور داشت، طی یک سخنرانی کوتاه، چنین اظهار کرد: به عنوان یک طلبه و به عنوان یک خادم سید الشهدا حالا که غصهدار هستیم و این هنرمند را از دست دادیم و روز تشییع او روز نخست عزاداران حسینی است و عزاداران جامههای مشکیشان را از کمدها درآوردهاند، امیدوارم در این روز ایشان به مهمانی آسمانیان و به کاروان عاشوراییان بپیوندند.
حبیب الله صادقی در سال ۱۳۳۶ در شهر تهران دیده به جهان گشود. زندگی هنری خود را از تحصیل در هنرستان هنرهای زیبا به شکل رسمی آغاز کرد. با ورود به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شوق خود به عرصه هنر را آشکار ساخت. او دوره کارشناسی این رشته را نیز با تحقیق پیرامون موضوع «اساس آفرینش هنری در قرآن کریم» و انجام پروژه عملی تحت عنوان «هابیل و قابیل» با موفقیت به پایان برد و به این وسیله پرداختن به بیان هنری از مفاهیم قرآن کریم را عملا تجربه کرد.
صادقی پس از مدتی در دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس تهران به ادامه تحصیل پرداخت و از آنجا که شیفته جاذبههای هنری قرآن کریم شده بود، با انتخاب موضوع «تحلیلی بر نقش و تصویر و رنگ در قرآن کریم» و «سیمای انسان در آئینه هنر بعد از ظهور اسلام در ایران» به پژوهش نظری درباره اسلام، قرآن و هنر ادامه داد. وی با انجام پروژه عملی خود با عنوان «آخرین نماز» این دوره را نیز طی کرد. استعداد هنری و علاقه او به اسلام و قرآن موجب شد به دوره دکتری در شاخه پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس پای بگذارد و پژوهشی دیگر با عنوان «تصویر عالم مثال و خیال در فرهنگ و هنر اسلامی» را آغاز نماید.
حبیب الله صادقی از جمله هنرمندانی است که در بیش از ۱۰۰ نمایشگاه جمعی و فردی شرکت داشت و در جشنوارههای متعددی به عنوان نفر برگزیده معرفی شد. او همچنین در مسابقات طراحی هلند به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد.
عضویت در شورای فرهنگ عمومی- شورای علائم و نشانها، عضویت در کمیته هنر شورای انقلاب فرهنگی تا سال ۱۳۷۹، عضویت در شورای هنری گروه گرافیک تبلیغات و انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۷۲، عضویت ثابت و پیوسته در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران بخشی از فعالیتهای صادقی طی سالهای فعالیت است. او همچنین داوری و دبیری مسابقات و دوسالانهها را در کارنامه خود جای داده است.
حبیب الله صادقی هنرمند انقلابی در عرصه هنرهای تجسمی چهارشنبه ۵ مرداد به دلیل عارضه قلبی از دنیا رفت.