به گزارش ، پژوهشگران اسپانیایی موفق شدند سیستمی در فضای باز با توانایی تولید کروزن (نفت سفید) طراحی کنند که به عنوان سوخت جت مورد استفاده قرار می گیرد. به گفته این محققان، این سیستم نفت سفید را با استفاده از نورخورشید و دیاکسیدکربن و بخارآب تولید میکند.
دانشمندان میگویند نفت سفید خورشیدی میتواند در صنعت هوانوردی جایگزین سوخت جتِ مشتق از نفت خام شود و به تثبیت انتشار گازهای گلخانهای کمک کند.
نفت سفید سوخت مناسبی برای صنعت هوانوردی است و آخرین اطلاعات حاکی از آن است حملونقل هوایی تقریبا ۵ درصد از انتشار گازهای گلخانهای به جو را به خود اختصاص داده است. یافتن جایگزین تجدیدپذیر برای نفت سفید، بهخصوص برای پروازهای طولانی بسیار مشکل است.
استاینفلد و همکارانش در سال ۲۰۱۵ توانستند نفت سفید خورشیدی را در شرایط آزمایشگاهی تولید کنند؛ اما از آن زمان تاکنون، هیچکس نتوانسته بود نفت سفید را بهطورکامل در سیستمی واحد در فضایی باز تولید کند.
در همین زمینه، استاینفلد و اعضای تیمش با استفاده از ۱۶۹ آینهی ردیاب خورشید نور را به درون رآکتوری خورشیدی متمرکز کردند که در بالای برجی ۱۵ متری قرار گرفته بود. دانشمندان میگویند استفاده از این تعداد آینه باعث شد تابشی که به رآکتور خورشیدی میرسد، معادل تابش ناشی از حدود ۲٬۵۰۰ خورشید باشد.
رآکتور یادشده پنجرهای برای ورود نور دارد و از درگاههایی برای تأمین دیاکسیدکربن و بخارآب استفاده میکند. همچنین، این درگاهها مادهای را تأمین میکنند که در کاتالیز واکنشهای شیمیایی کاربرد دارد.
مادهی کاتالیزور پس از گرمشدن ازطریق تابش خورشید، وارد واکنشی با حضور دیاکسیدکربن و بخارآب میشود و سینگاز (گاز سنتز) را تولید میکند. سینگاز ترکیبی از گاز هیدروژن و مونوکسیدکربن است. در مرحلهی بعد، سینگاز ازطریق لوله به بخش پایینی برج ۱۵ متری منتقل میشود و دستگاهی ویژه آن را به نفت سفید و سایر هیدروکربنها تبدیل میکند.
پرش به محتوا
مطلب بعدی