به گزارش خبرنگار ؛ دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران افزود: امروز جلسه شورای عالی پزشکی و تخصصی داشتیم این شورا بالاترین شورای تصمیم گیری درباره مسائل آموزشی کشور است که از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و رؤسای دانشکدههای پزشکی تشکیل شده است.
وی گفت: در این جلسه در رابطه با رشتههای تخصصی، فلوشیپ و فوق تخصصی تصمیم گیری شد که بالاترین مقاطع تحصیلی کشور را شامل میشود، تصمیمات این شورا قانونی است و برای همه دانشگاهها لازم الاجراست خوشبختانه با اقداماتی که دوستان انجام داده اند قبل از برگزاری این شورا شوراهای مقدماتی به اسم معین دارند که در آن شوراها درباره رشتههای جدیدی که میخواهند ایجاد کنند در رشتههای جدید فوق تخصصی، تخصصی و فلوشیپ تصمیم گیری و بعد آن را در شورای عالی مطرح کرده که در خصوص آن تصمیم گیری میشود.
وزیر بهداشت افزود: امروز این شورا یکی از شوراهای موفق بود و مشارکت رؤسای دانشگاهها و دانشکده پزشکی به صورت صددرصدی انجام شد این شورا اولین شورای آموزش پزشکی در دوره جدید حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بود که در آن تصمیمات مهمی به این شرح گرفته شد: مورد اول درباره مقاطع جدید رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ بود که بعضی رشتهها برای اولین بار مصوب کردند ما در کشورمان تمام رشتههای تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ دنیا را داریم و این باعث افتخار است که در همه رشتهها دستیار تربیت میکنیم و به مردم خدمات میدهیم و خودمان را همیشه با دیگر کشورهای دنیا هماهنگ میکنیم.
دکتر عین اللهی گفت: یکی از مسائل مهمی که برای همه پزشکان اهمیت دارد مسأله امتحان پذیرش دستیاری است که یکی از امتحانهای مهم ماست و به طور معمول در این امتحان بین ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر در مقاطع مختلف شرکت میکنند که ۳ تا ۴ هزار نفر پذیرش میشوند تصمیم مهمی که در این شورا گرفته شد این بود که امتحانات به طور ثابت در اردیبهشت هر سال گرفته شود و از حالا دستیاران باید زمان آزمون را بدانند و خودشان را آماده کنند.
وی افزود: در باره منابع هم طبق روال بایستی اعضای بُرد و اعضای ممتحنه تصمیم بگیرند و منابع باید از قبل به آزمون دهندگان اعلام شود و کتابها آماده باشد تا دستیاران بتوانند خودشان را آماده کنند.
وزیر بهداشت گفت: یکی دیگر از تصمیمات مهم دیگر بحث هیأت ممتحنه بُرد کشوری بود در همه دنیا ما یک گروه بسیار دانشمند در هر رشته داریم که به آنها گروههای بُرد گفته میشود این گروههای بُرد گروههای کشوری هستند که از همه دانشگاههای کشور در آن حضور دارند و آن گروه را تشکیل میدهند. در وزارت بهداشت هم گروههایی در این خصوص بوده است، ولی امروز تصویب شد که این گروه به صورت کشوری با دانشمندترین افرادی که در کشور وجود دارد بتوانند امتحانات هر سال را برگزار کنند. این میتواند یک شاخص مهم باشد.
وی درباره افزایش ظرفیت در مقاطع تخصصی و فوق تخصصی و فلوشیپ افزود: متأسفانه ظرفیتهای ما در این مقاطع پر نمیشد یعنی ظرفیتی که اعلام میشد مکانیزم آن به صورتی بود که، چون انتخاب رشته در آن محدود بود ظرفیت تکمیل نمیشد یکی دیگر از مصوبات امروز این بود که همه دستیاران یعنی کسانی که میخواهند دستیاری بروند به جای شرکت در امتحانات متعدد در امتحان ورودی یک امتحان شرکت کنند قبلا یک گروه جراحی و داخلی بود دستیاران در یک امتحان با ضرایب مشخص شرکت میکنند و در این امتحان میتوانند در صد رشته آزمون دهند بنابراین هرکسی که در امتحان شرکت کرده میتواند قبول شود.
وزیر بهداشت گفت: پارسال ۴ هزار نفر ظرفیت داشتیم که نزدیک به هزار نفر قبول نشدند و ما مجبور شدیم تکمیل ظرفیت بدهیم و به شکلی حدود ۲۶۰ نفر پر کردیم، اما امسال با برنامه ریزی انجام شده با افزایش ظرفیتی که میدهیم سعی مان این است که همه ظرفیتهای دانشگاهها را طبق زیرساختها به تربیت دانشجو اختصاص دهیم در رشتههای تخصصی به خصوص جراحی باید به اندازهای پذیرش داشته باشیم که بتوانیم تربیت کنیم و دستیاران بتوانند جراحی و مهارت کسب کنند ما با حداکثر زیرساختهایی که داریم این کار را انجام خواهیم داد.
دکتر عین اللهی افزود: همه مصوبات از زمان تصویب قابلیت اجرا دارد منتها هر کدام زمان مختص به خودش را دارد به طور مثال بُرد را در شهریور و امتحان ورودی دستیاران اردبیهشت برگزار میشود، ولی این به صورت مصوب قانونی قابلیت اجرا در زمان خودش را دارد.
پرش به محتوا
مطلب بعدی