به گزارش ؛ نوید ناصری با اشاره به اینکه همه پزشکان و دندانپزشکان در بدو فارغ التحصیلی، سوگند نامه پزشکی را میخوانند و امضا میکنند، افزود: متن این سوگندنامه تأکید بسیار زیادی بر رعایت اخلاق پزشکی و حفظ قداست حرفه پزشکی دارد که البته این موضوع، اضافه بر همه آموزشها و تأکیدات نظری و عملی استادان در دوران تحصیلِ دانشجویان است.
وی با بیان این که پیروی از راهنماهای استاندارد موجود در مواجهه با هر بیماری و تقید به صلاحیت بالینی و ارجاع به موقع بیمار از وظایف درمانگران است، ادامه داد: با وجود همه آموزشها و قرائت و امضا سوگندنامه، نمیتوان ادعا کرد که تک تک دانش آموختگان این رشتهها در حد اعلا، اخلاق حرفهای را در همه مراحل کاری خود رعایت میکنند.
عضو کمیسیون تخصصی مشورتی اخلاق پزشکی شورای عالی نظام پزشکی با بیان این که ادعای اخلاق مداری در حد اعلا را درباره هیچ شغلی و ملبسین به هر لباسی نمیتوان انتظار داشت؛ گفت: به آن چه باید توجه شود، بازتاب اجتماعی رفتار شاغلان حرف مختلف و میزان اعتماد اجتماعی برآمده از رفتار آنهاست که به طور خلاصه نشان دهنده میزان رضایت مندی و اعتماد مردم به شغل مورد نظر و ارائه دهندگان خدمت در آن حیطه است.
ناصری با اظهار تأسف از این که در دهه اخیر، برخی از سیاستمداران و علاقهمندان به چهره شدن تریبون دار، عزم خود را برای تخریب جامعه پزشکی و کاهش اعتماد اجتماعی درباره آنان جزم کرده بودند؛ افزود: با تلاش مستمر رسانهای (چه ملی و چه خصوصی) سعی بر سیاه نمایی و تخریب این جامعه داشتتند که با استمرار جامعه پزشکی در ارائه خدمات تشخیصی و درمانی همراه با اخلاقمداری، همچنان شاهد قرار داشتن پزشکان در جایگاه رفیعی از اعتماد اجتماعی نزد مردم میهن عزیزمان هستیم.
وی ادامه داد: نتایج مندرج در صفحه ۲۷ گزارش «رصد ارزشهای اخلاقی در جامعه ایران» مرکز رصد فرهنگی کشور به جایگاه جامعه پزشکی در بین مردم اشاره دارد که در ارزیابی اعتماد تعمیم یافته اصناف، در سنجش سرمایه اجتماعی کشور در سال (۱۳۹۷)، جایگاه پزشکان، پس از معلمان در رتبه دوم بوده است و بیشک این نشانهای برای دانایانی است که گوش شنوا دارند و تعقل میکنند.
عضو کمیسیون تخصصی مشورتی اخلاق پزشکی شورای عالی نظام پزشکی گفت: پس از این ارزیابی، انتظار میرود با بروز همه گیری کرونا و مشاهده خدمت رسانی صادقانه و ایثارگرایانه جامعه پزشکی، دید مثبت جامعه به پزشکان، افزونتر شده باشد که میزان دقیق آن در ارزیابیهای ملی بعدی، به چشم خواهد خورد.
ناصر افزود: انتظار میرود با تبعیت از اصول اخلاقی و حرفهای، اجرای دقیق موازین علمی و تجربی و همچنین پیروی از راهنماهای استاندارد موجود در زمان مواجهه با هر بیماری، تقید به اجرای امور درمانی که در حیطه صلاحیت هر درمانگر است و نیز ارجاع بیمار در زمان لازم، میزان قصور پزشکی به حداقل ممکن برسد.
وی ادامه داد: اگر همکاری به علت نداشتن اشراف کامل به یک روش درمانی، نداشتن مهارت لازم یا نگذراندن دورههای مورد نیاز برای مدیریت عوارض جانبی احتمالی یک درمان و … اقدام به درمان بیمار کند، به طور حتم درصد قصور پزشکی بالاتر خواهد رفت و عوارض درازمدت آن گریبان بیمار و درمانگر را خواهد گرفت.
عضو کمیسیون تخصصی مشورتی اخلاق پزشکی شورای عالی نظام پزشکی گفت: امید است که همکاران با رعایت و توجه هر چه بیشتر به اصول اخلاق حرفهای و مطالعه هر چند وقت یکبار سوگند نامه پزشکی، عهدی را که در پیشگاه خداوند سبحان بستهاند، یادآوری کنند تا کماکان شاهد حفظ و حتی ارتقا موقعیت رفیع فعلی اعتماد مردم به جامعه پزشکی باشیم.