بررسی حادثه فروریزش ساختمان متروپل آبادان در مجلس شورای اسلامی

بررسی حادثه فروریزش ساختمان متروپل آبادان در مجلس شورای اسلامی

به گزارش ؛ وزیر کشور:

به نقل از خانه ملت، احمد وحیدی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مورد گزارش کمیسیون عمران پیرامون فروریزش ساختمان متروپل آبادان ضمن قدردانی از مجلس برای پرداختن به این موضوع مهم افزود: حادثه متروپل از چند جهت قابل بررسی و ارزیابی است؛ اولین مسئله خود حادثه بوده که بسیار تلخ بود و جزء موضوعاتی است که باید به طور جدی تحت پیگرد قرار گرفته و به تخلف افراد خاطی و مجرم رسیدگی شود تا بعد ازاین مانع از بروز حوادث مشابه شویم.

وزیر کشور ادامه داد: ما بلافاصله پس از وقوع این حادثه یک دستورالعمل خاصی را صادر کردیم که الان نیز از جمله کار‌های جاری در این وزارتخانه شناسایی سازه‌های ناپایدار برای ایجاد چارچوب قانونی است چرا که وظیفه شهرداری‌ها است که بعد از دریافت گزارش از این سازه‌ها تذکر دهند و اگر در مهلت تعیین شده اصلاح نشد موارد را به قوه قضائیه گزارش دهند تا با آن‌ها برخورد شود. همچنین سامانه‌ای را تشکیل دادیم که بتواند پاسخگوی رفع این دغدغه بسیار بزرگ باشد.

وی یادآور شد: این حادثه آثار سوء بسیاری داشت، ضمن اینکه مردم آبادان به دلیل محدودیت‌هایی که این شهرستان با آن مواجه است به دنبال این بودند که با ساخت این ساختمان‌های بلندمرتبه فضای شهر را تغییر داده و سازندگی در آن توسعه یابد، اما متأسفانه این حادثه تلخ یک آثار بد روحی و روانی برای آن‌ها به همراه داشت و این نگرانی را نیز برای مردم این شهر ایجاد کرد که این حادثه مانع از سرمایه گذاری‌های مجدد شود که امیدواریم بتوانیم در جهت رفع آن به آن‌ها کمک کنیم کما اینکه یکی از اهدافی که با حضور در بین مردم این شهر دنبال می‌کردیم ایجاد اطمینان خاطر در این رابطه بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: مسئله دوم اقدامی بود که از طرف دولت، مجموعه مسئولین و نهاد‌های مردمی انجام شد، انصافا عملکرد بسیار درخشان و بارزی را در صحنه چه از سوی مسئولان محلی، چه استانی و چه ملی شاهد بودیم کما اینکه با فاصله کمتر از نیم ساعت در سطح شهرستان ستاد بحران تشکیل شد، در فاصله یک ساعت و نیم تا دو ساعت با حضور استاندارد به یک مسئله استانی تبدیل شده و در فاصله ۸ ساعت با حضور مسئولان در سطح ملی مورد توجه واقع شد.

وحیدی با اشاره به اتفاقاتی که بلافاصله بعد از این حادثه افتاد، یادآور شد: اولین اتفاق وحدت فرماندهی در صحنه و دوم ورود گروه‌های هفت‌گانه برای رسیدگی به امورات در همان ساعات اولیه بود که مربوط به حوزه انتظامی، کارگروه امداد و نجات، رسانه، مسائل اجتماعی، مسائل بهداشتی و پزشکی و کنترل مسائل مهندسی می‌شد و کار به سرعت بین آن‌ها تقسیم شد تا جایی که توانستند کاری علمی و مهندسی انجام دهند.

وزیر کشور تأکید کرد: در همان ساعات اولیه چندین دوربین برای بررسی حرکات سازه نصب شد، ضمن اینکه در چند نوبت ضرورت داشت منطقه به طور کامل تخلیه شود و به رغم سازه‌های کاملا ناپایدار و نامطمئن که ممکن بود هر لحظه ریزش کند، به دلیل این کار علمی که انجام شد هیچ‌گونه تلفات دیگری در این منطقه نداشتیم.

وی افزود: کار آواربرداری با حضور مسئولان و دستگاه‌های مختلف از جمله آتش‌نشانی تهران، هلال احمر تهران و استان، شهرداری‌ها به ویژه شهرداری اهواز، پالایشگاه آبادان و منطقه آزاد که از همان لحظات اول تمامی امورات پشتیبانی را انجام داد، انجام شد، همچنین گروه‌های مختلف از سایر شهر‌ها چه به صورت زنده‌یاب، چه با انتقال ماشین آلات بسیج شدند و با وجود محدودیت فضا و مکان بهترین تجهیزات از جمله جرثقیل سبک، سنگین و نیمه سنگین در منطقه فراهم شد کما اینکه حتی جرثقیل ۳۰۰ تنی نیز به این منطقه آورده شد، اما به دلیل نگرانی‌هایی که برای خیابان‌های اطراف وجود داشت، در استفاده از آن احتیاط صورت گرفت. از سوی دیگر بیل‌آلات و ماشین آلات انتقال داده شد بنابراین هیچ کمبودی وجود نداشت و هر کمبودی هم بود بلافاصله با هماهنگی از طریق بندر فراهم می‌شد.

عضو کابینه دولت سیزدهم یادآور شد: وحدت فرماندهی، تقسیمات خوب کار، بررسی‌های علمی مرتب و تأمین تجهیزات لازم از جمله امتیازات این پروژه محسوب می‌شد، البته در آنجا با محدودیت‌هایی نیز مواجه بودیم چرا که به دلیل ریزش ۱۱ طبقه و وجود بتن‌های بسیار سنگین و حضور مردم داغدیده و متحد در محل بنابر تمایل آن‌ها کار آواربرداری با احتیاط صورت گرفت ضمن اینکه در آنجا شاهد التهاب اجتماعی، سازه‌های ناپایدار و حضور بسیج مردمی بودیم که کار را پیچیده می‌کرد، ولی به رغم این موارد کار به خوبی مدیریت شد تا جایی که بیش از ۳۸ نفر سالم از زیر آوار خارج شدند و توانستیم تا آخرین پیکر را نیز بیرون آوریم.

وحیدی تأکید کرد: مرحله سوم کار جمع‌آوری بود که در قالب یک پروژه در اختیار منطقه آزاد قرار گرفت که در این رابطه با یک موسسه قرارداد بست که تحت نظر دادستانی انجام شود.

سید محمد مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس: منطقه آزاد اروند موجبات آزار مردم آبادان را فراهم کرده است، مدیرعامل جدیدی منصوب شود.

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: حادثه فروریزش متروپل لکه سیاهی در مدیریت ساخت و ساز و مدیریت شهری کشور بود. مدیران به جای تعهد به قانون و مردم، به فرد و حزب معتقد بودند.

سید محمد مولوی در نشست علنی امروز مجلس، پس از قرائت گزارش کمیسیون عمران مجلس درباره حادثه فروریزش متروپل گفت:‌ای کاش در تدوین گزارش دقت بیشتری می‌شد، هر چند زحماتی در جریان تهیه آن کشیده شده است.

نماینده مردم آبادان در مجلس یازدهم با بیان اینکه در گزارش باید متخلف، جرم و موارد استنکاف مشخص می‌شد، ادامه داد: این گزارش دردی از مردم داغدار دوا نمی‌کند، مجلس و دستگاه‌های نظارتی باید با جستجو مشخص کنند که چه کسانی در بروز این حادثه دخیل بوده‌اند و چه کسانی در تعیین شورای شهر و شهردار دخل و تصرف داشته‌اند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در گزارش اینگونه به نظر می‌رسد که بیشتر سهم تقصیر برای مردم آبادان و جانباختگان است، در حالی که گزارش باید موارد استنکافی را مشخص کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه بیشتر مشکلات ناشی از وجود ناهماهنگی در منطقه آزاد اروند است، ادامه داد: مسئولان به اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی تاکید می‌کنند و انجام یک متر آسفالت را در فضای مجازی با انتشار یکصد عکس نشان می‌دهند، اما در اجرای قوانین بالادستی تعلل می‌کنند و این امر موجب شده مردم بین ادارات دولتی و مدیران شهری پاسکاری شوند.

مولوی ادامه داد: پس از بروز حادثه چه تسهیلاتی به مردم ارائه شد، در حال حاضر برخی افراد ناچارند در خانه معلم یا در منزل همسایگان یا اقوام خود سکونت کنند، چرا که برای ارائه تسهیلات ناچارند هزار تضمین ارائه دهند!

وی با بیان اینکه کسبه خیابان امیری بسیار متضرر شده اند گفت: از حضور آقای وحیدی وزیر کشور در منطقه تشکر می‌کنم، اما جناب آقای سعید محمد؛ منطقه آزاد اروند موجبات آزار مردم آبادان را فراهم کرده که باید فکری اساسی برای آن شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: بر اساس استعلام از بنیاد شهید، مدیرعامل کنونی منطقه اروند دوبار بازنشسته و مامور شده، بنابراین استمرار کار وی تخلف است و باید فرد دیگری به عنوان مدیرعامل این منطقه منصوب شود که ما اقدامات لازم را از طریق شکایت در کمیسیون اصل ۹۰ و تدوین گزارش ۲۳۴ قانون آیین نامه داخلی مجلس پیگیری می‌کنیم.

جلیل مختارنماینده مردم آبادان در مجلس:گزارش کمیسیون عمران توصیفی است

با اشاره به گزارش حادثه متروپل؛ گزارش کمیسیون عمران توصیفی است علل بروز حادثه و فشار‌هایی که به شهرداری آورده شده در این گزارش نیامده است

نماینده مردم آبادان در مجلس با بیان اینکه گزارش کمیسیون عمران در خصوص حادثه متروپل توصیفی است، گفت: متاسفانه به علت‌های بروز این حادثه و فشار‌هایی که برخی به مدیریت شهری و شهرداری آورده اند پرداخته نشده و شفاف نیست.

جلیل مختار در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در خصوص گزارش حادثه متروپل، گفت: موضوعات مختلفی در این گزارش عنوان شد، اما به دلیل کمبود وقت کامل نبوده و بیشتر در رابطه با توصیف موضوعات گزارش تهیه شده است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علل مختلف ابعاد حادثه در گزارش ارائه نشده است، افزود: براساس ماده ۴۵ آئین نامه داخلی از همه دستگاه‌های دولتی یا ارگان‌های مقصر باید در این گزارش مشخص و با آن‌ها برخورد شود. دولت در بخش مسکن نیز نباید با نگاه سرمایه‌گذاری به این موضوع بپردازد. تراکم فروشی یکی از موضوعات قابل توجه است که در این حادثه نیز دخیل بوده است.

وی یادآور شد: علیرغم طرح تفصیلی و مجوز ساخت ۸ طبقه، ۱۳ طبقه ساخته شده و

وزارت مسکن نظارتی بر این موضوع نداشته است، مراجع قضایی باید با خاطیان این حادثه برخورد کند.

مختار در ادامه اظهار کرد: گزارش نظام مهندسی نیز کامل نبود، متاسفانه دوگانگی در عملکرد مناطق آزاد و دولت وجود دارد، شهرداری نیز گزارش تخلفات را ارائه نکرده است. در گزارش کمیسیون عمران به ترک فعل‌ها نیز پرداخته نشده است، ما به یک قانون جامع در حوزه ساماندهی مباحث مدیریت شهری نیاز داریم.

وی تاکید کرد: در گزارش باید موضوعاتی که به مدیریت شهری و شهرداری فشار آورده شده و در مورد اینکه چه کسانی فشار آوردند پرداخته نشده لذا این مباحث باید شفاف شود البته ما از وزیر کشور و آقای نامی برای زحماتی که در این زمینه کشیده اند تشکر می‌کنیم.

سیدمجتبی محفوظی: تحمیل مدیران ضعیف و نالایق با وجود پایان جنگ تحمیلی هنوز در آبادان ادامه دارد.

نماینده مردم آبادان در مجلس با بیان اینکه به شواهد زیادی در گزارش حادثه متروپل اشاره نشده، گفت: مشکل اصلی آبادان ضعف مدیریت است، متاسفانه با وجود پایان جنگ تحمیلی، تحمیل مدیران ضعیف و نالایق در مدیریت آبادان همچنان ادامه دارد.

سیدمجتبی محفوظی در نشست علنی مجلس در خصوص گزارش حادثه متروپل، گفت: آبادان با آن جسم نحیف و زخم خورده که به حیات سخت خود ادامه می‌داد شاهد وارد شدن زخم عمیق و کاری دیگری بر پیکر خود شد، حادثه دلخراش و جانسوز و جانکاه خیابان امیری، متروپل بر پیکر آبادان زخم زد، آبادان پیش از آن نیز شاهد حوادث دیگری همچون سینما رکس و ۸ سال جنگ تحمیلی بود.

نماینده مردم آبادان در مجلس ضمن قدردانی از وزیر کشور و مسئولان وزارت راه و شهرسازی برای حضور به موقع و همکاری پس از بروز حادثه متروپل در آبادان، افزود: متاسفانه مدیریت شهری ضعیف در آبادان را دو سال است که آشکارا فریاد می‌زنیم، اما فریادرسی نیست. جنگ تحمیلی در آبادان به پایان رسید، اما تحمیل مدیران ضعیف و نالایق همچنان ادامه داد.

وی یادآور شد: کشیدن دیوار بیست و چند کیلومتری توسط منطقه آزاد که امروز اثری از آن نیست یا احداث سازه ۵۰ هزار مترمربعی در خیابان باریک امیری آبادان نشان از ضعف مدیریت چند دهه در این شهر است.

محفوظی اظهار کرد: باقی ماندن آوار و سازه تا امروز در خیابان امیری سبب شد کسبه این منطقه و خانه‌های مستقر نتوانند به حیات خود ادامه دهند. کسبه از رزق و روزی افتاده‌اند. آقای سعید محمد وظیفه ذاتی شما است.

وی یادآور شد: در گزارش قرائت شده به شواهد زیادی اشاره نشده است آقای رئیسی اگر می‌خواهید به فریاد مردم آبادان برسید باید از ساماندهی مدیران ضعیف شروع کنید مشکل اصلی آبادان ضعف مدیریت است.

دستور توقف پروژه متروپل صادر شده بود، اما توجهی به آن نشد.

علی بابایی-عضو کمیسیون عمران مجلس: بانیان حادثه در گزارش به صورت دقیق مشخص نشده اند
دشمنان بدانند که آبادان همچنان آبادان غیور است، باید از مردم باوفا و صمیمی برای یاری گری هایشان در این حادثه قدردانی کرد.
بانیان حادثه در گزارش به صورت دقیق مشخص نشده اند؛ سریعا با آنان برخورد جدی شود تا درس عبرتی برای دیگر متخلفان باشد، به وضعیت کارگران ساختمانی حادثه دیده توجه کنند، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی هنوز بیمه نیستند و ۲۰ نفر از کارگران ساختمانی بدون بیمه در این حادثه فوت کرده اند، مظلوم اند و خانواده هایشان توقع دارند حمایت بشوند.
لازم است دستورالعمل‌ها اصلاح بشود، به نقش پررنگ مافیای ماده ۱۰۰ تمام شهرداری‌های کل کشور که منبع درامد شهرداری‌ها شده اند و در این مسیر اشاره‌ای نشده و باید این بخش هرچه سریعتر اصلاح شود.
برخورد اولیه با خاطیان باید در دستور کار قرار میگرفت که از قوه‌ی قضاییه تشکر می‌کنیم.
این تجربه‌ای برای همه ما در سراسر کشور است، باید به نقش مدیریت ساخت مسکن و مدیریت شورا‌ها و شهرداری‌ها توجه ویژه‌ای کرد.
قالیباف_رئیس مجلس شورای اسلامی : یکی از مشکلات جدی و اساسی که باید مجلس و دولت به آن توجه کنند در حوزه ساخت و ساز و در شهرداری‌ها بحث مربوط به درآمد‌های پایدار شهرداری هاست.
همیشه این موضوع زمین مانده است.
اگر این مشکل حل نشود به عنوان باری باقی می‌ماند، قانون نظام مهندسی اشکالات جدی دارد، این قانون در کمیسیون عمران باید دنبال و اصلاح شود، موضوع مهمی است که هم نظارت‌ها دقیق شود و هم ریشه‌های اصلی حل و فصل شوند.
واقعیت این است بسیاری از ساختمان‌های ما بهره برداری‌های غیرقانونی می‌شوند.
در مناطق آزاد بر اساس ماده ۶۵ احکام دائمی همه‌ی این مسئولیت‌ها در حوزه‌ی مربوط به مناطق ازاد جز مسایل دفاعی و امنیتی به عهده‌ی منطقه آزاد است.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی











برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
آسیا تک
بانک صادرات
ایکس تریم
مدیران خودرو
بیمه رازی
کرمان موتور
بانک سپه