به گزارش ، به دعوت استاندار جمعی از کارشناسان و متخصصان حوزه منابع آب دانشگاه شهرکرد از محل چشمه کوهرنگ بازدید کردند تا دلایل کدورت آن را بررسی کنند.
عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهرکرد گفت: برخی دلیل کدورت آب چشمه کوهرنگ را فعالیت های انسانی از جمله حفر تونل ذکر کرده اند که این موضوع صحت ندارد، بلکه کدورت آب پدیده ای طبیعی است .
دکتر عالی پور افزود: در گذشته هم میزان کدورت این چشمه تا 1100 ntu (واحد اندازه گیری کدورت آب ) نیز رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به تغییر اقلیم کشور، افزایش دوباره کدورت چشمه کوهرنگ دور از انتظار نیست که این موضوع تامین آب شرب پایدار ۷ شهرها و ۳۲ روستا با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت را با خطر مواجه میکند و پیشنهاد میشود که تصفیه خانهای با ظرفیت و تجهیزات مناسب در مسیر چشمه ایجاد شود تا کدورتهای احتمالی را کاهش دهد.
عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد با اشاره به این که چشمه کوهرنگ یکی از مهم ترین و بزرگترین چشمه های کارستی کشور است گفت: بارش های بی سابقه در بالا دست این چشمه ، میزان زیادی گل و لای را به شبکه های زیر زمینی و شکاف های تغذیه کننده این چشمه وارد کرده که سبب کدورت آب چشمه شده است.
دکتر داوودیان افزود: گر چه چشمه های کارستی آب زیادی دارند اما توانایی پایش آب را ندارند و آلودگی های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی را وارد جریان آب می کنند و این اتفاقی طبیعی است.
عضو دیگر هیات علمی دانشکده مناطبع طبیعی دانشگاه شهرکرد گفت: در بالاست چشمه قسمتی بنام سیرک یخچالی وجود دارد که بارندگی شدید سبب ذوب آن و ورود گل و لای فراوان به شکافها و مجاری تغذیه کننده آن شده است .
دکتر پژوهش افزود: برای رفع کدورت آب چند روز زمان نیاز است تا گل و لای از مخازن و شیارهای چشمه خارج و آب دوباره زلال شود.
وی ادامه داد: بسته شدن مجاری چشمه کوهرنگ و وارد نشدن هوا به آن سبب افزایش کربنیک اسید آب و در نتیجه افزایش انحلال سنگ های آهکی و افزایش کدورت آب چشمه شده است.
چشمه کارستی، چشمه ای است که حاصل نفوذ آب مخازن بزرگتر به یک مخزن کوچکتر و خروج آن از چشمه است.