به گزارش به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی که به روسیه سفر کرده، با کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو دیدار کرد.
کاظم جلالی در این دیدار با تاکید بر لزوم ریل گذاری تاریخ جدید ایران و روسیه گفت: به دلیل فقدان شناخت فراگیر متقابل به لحاظ فرهنگی، جای کار بسیاری داریم.
وی با اشاره به حضور ۲۵ میلیون مسلمان و ۶ میلیون شیعه در این کشور پهناور افزود: جمهوری اسلامی در دو حوزه دینی و در جایگاه کشوری به نام ایران جای کار بسیاری در روسیه دارد چرا که مردم این کشور نسبت به فیلمهای ایرانیگرایش بسیاری دارند.
جلالی تاکید کرد: به منظور گسترش مناسبات با روسیه، در همه حوزهها بویژه حوزه فرهنگی نیازمند انجام کارهای زیربنایی و زیرساختی هستیم. این در حالی است که نسبت به برخی زیرساختها در زمینههای اقتصادی، جاده ای، راه آهن، کشتی و ... باید از خیلی قبل اقدام میشد، اما متاسفانه از آن غافل بودایم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حرکت رو به جلو به طور جدی آغاز شده است عنوان کرد: نقطه وصل تحولات در آینده دنیا، در کشورهای چین و روسیه است بنابراین باید تمرکز برنامهها و فعالیتهای بین المللیمان را در این منطقه افزایش دهیم.
کاظم جلالی با اشاره به مذاکرات و اتفاقات شکل گرفته میان ایران و روسیه در حوزه هنر و سینما تاکید کرد: پایدارترین روابط، روابط فرهنگی است و ما در این زمینه نیاز به سرمایهگذاری، حمایت و پیگیری جدی جهادی داریم. در حال حاضر در دوران طلایی و مهم روابط فرهنگی و اجتماعی با روسیه و منطقه قفقاز قرار داریم و باید با بازنگری مسیر فعالیت در منطقه در همه عرصهها، از جمله فرهنگ، سینما و تلویزیون را تقویت کنیم.
در ادامه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی گسترش ظرفیتهای بین المللی سینما، تجاری سازی و بازیابی محصولات آن را مهم خواند و افزود: روسیه به دلیل برخی اشتراکات دیرینه و بازار مساعد آن، ظرفیت مهمی برای تعاملات سینمایی است.
وی با تاکید بر نقش سینما در همدل کردن ملتها و تقویت پیوندهای عاطفی و اجتماعی افزود: در دنیا دیپلماسی عمومی از مسیر فرهنگی و سینما محقق میشود. این در حالی است که در دنیای امروز جریان اطلاعات و ارتباطات پایه و اساس دیپلماسی یک کشور را تشکیل میدهد بنابراین نیازمند دیپلماسی عمومی و رسانهای در تعاملات با سایر کشورها هستیم.
به گفته وی، دیپلماسی رسانهای و فرهنگی تبدیل به یکی از شاخههای اصلی فعالیتها در حوزه سیاست خارجی شده و بخش قابل توجهی از دیپلماسی عمومی کشورهای قدرتمند جهانی را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه میتوان از ظرفیت و کارکرد سینمای ایران برای تسهیل و تقویت و توسعه روابط دو ملت ایران و روسیه بهره گرفت، افزود: از سوی دیگر سینمای ما برای داشتن اقتصاد بهتر نیازمند حضور در بازارهای منطقهای و بین المللی است.
در این نشست مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به اینکه یکی از اهداف این سفر گفتگو درباره توانمندیهای دو طرف در حوزه تولید و پخش آثار سینمایی و گسترش ظرفیتهای اکران و ایجاد بازار تجاری برای سینمای ایران در روسیه است، گفت: دو کشور علاقمند به تولید مشترک آثار سینمایی و همچنین توزیع فیلم در چرخه اکران یا شبکههای تلویزیونی و پلتفرمهای آنلاین هستند و طرفین به توافقات خوبی در این زمینه رسیده اند.
وی افزود: تفاهمنامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه در زمینه گسترش روابط دو کشور در حوزه سینما بوده و امضای آن میان سازمان سینمایی ایران و دانشگاه سینمایی مسکو محقق شده است. به نظر میرسد دستاوردهای قابل توجهی در دیدار با مدیران ارشد هولدینگ گازپروم مدیا، رئیس دپارتمان سینما و توسعه دیجیتال، رئیس دانشگاه سینمایی مسکو، رئیس موزه دولتی و مرکزی سینما، رئیس شبکه تلویزیونی ان تی وی، مدیرعامل پلتفرم پخش فیلم و سریال پرمییر وان، رئیس موسسه تولید و توزیع فیلم سنترال پارتنرشیپ، مدیرعامل آرشیو ملی سینمای روسیه، مدیر صندوق حمایت از سینمای روسیه (فوند کینو)، مدیر برنامهها و رئیس کمیسیون انتخاب جشنواره بین المللی فیلم مسکو و ... حاصل شده است.
وی با اشاره به موضوع حمایت از بخش خصوصی ایران و روسیه و توافقات همکاری با گازپروم مدیا تصریح کرد: در آینده جهش خیلی خوبی در زمینه تولیدات و پخش و اکران خواهیمداشت.