به گزارش ؛ دادههای موسسه اقتصاد جهانی کیل نشان میدهد که کشورهای همپیمان غربی ۸۴.۲ میلیارد یورو از ابتدای جنگ تا کنون به اوکراین کمکهای مالی، بشردوستانه و تسلیحاتی کرده اند.
بر اساس داده موسسه اقتصادی کیل در حوزه کمکها و تعهدات مالی، بیشترین حمایتها عبارتند از: موسسات اتحادیه اروپا با ۱۲.۳ میلیارد یورو، آمریکا با ۱۰.۳، انگلیس با ۲.۱ میلیارد یورو، کانادا با ۱.۸، آلمان ۱.۲، لهستان و نروژ هر کدام با ۱ میلیارد یورو، فرانسه ۰.۸، ژاپن ۰.۶، هلند و پرتغال و ایتالیا هر کدام با ۰.۳، و اسپانیا با ۰.۲ میلیارد یورو.
در حوزه تسلیحاتی نیز آمریکا ۲۵ میلیارد یورو، انگلیس ۴ میلیارد یورو، موسسات اتحادیه اروپا ۲.۵۶، لهستان ۱.۸، آلمان ۱.۲، کانادا ۰.۹، جمهوری چک ۰.۳ و فرانسه، نروژ، هلند و استرالیا هر کدام ۰.۲ میلیارد یورو تعهد کمک به اوکراین داده اند.
اما نکته قابل توجه اینکه بر اساس اطلاعات موسسه اقتصادی کیل، کشورهای بزرگ اروپایی در سراسر ماه جولای / تیر و مرداد هیچ تعهد نظامی جدیدی در قبال جنگ اوکراین نپذیرفته اند و این اتفاق از زمان آغاز حمله روسیه به این کشور بی سابقه بوده است.
این درحالیست که کشورهای اروپایی در ماههای آغازین جنگ از نظر تسلیحاتی، مالی و تبلیغاتی حمایتهای فراوانی را از اوکراین مقابل روسیه انجام دادند، اما به نظر میرسد هر چه جنگ فرسایشیتر شده و زیان کشورهای اروپایی از تحریم روسیه به خصوص در حوزه انرژی بیشتر، آنها از کمکهای خود به ویژه در زمینه تسلیحات کاسته اند.
کریستوف تِرِبِش، سرپرست تیم تدوین کننده این گزارش اعلام کرده که پذیرش تعهدات جدید برای کمک نظامی اروپا به اوکراین، از اواخر ماه آوریل/ اردبیهشت، روند نزولی داشته است.
هفتۀ گذشته کشورهای همپیمان غربی، نشستی را در کپنهاگ برای کمکهای بیشتر به اوکراین برگزار کردند، اما در مجموع رقم ۱.۵ میلیارد یورو برای این کار جمع آوری شد؛ که باعث شد در این قاره صدها میلیارد دلار به ابتکارات مالی اضطراری اختصاص یابد.
این مسئول در موسسه اقتصاد جهانی کیل میگوید: وقتی سرعت بیرون آمدن دسته چکها و رقم پولهای پرداخت شده در جریان بحرانهایی مثل کرونا را با رفتار اروپاییها در قبال اوکراین مقایسه میکنید، کمک به اوکراین ناچیز است.
کشورهای اروپایی ۸۰۰ میلیارد یورو وام و کمک مالی برای احیای اقتصادها پس از همهگیری کرونا اختصاص دادند
پرش به محتوا
مطلب بعدی