تأثیر صادرات بی‌رویه بر افزایش قیمت سازه‌های فلزی

تأثیر صادرات بی‌رویه بر افزایش قیمت سازه‌های فلزی

به گزارش ؛ پیکان کلانتری، رئیس اتحادیه کشوری صنف فروشندگان و تولیدکنندگان گاز‌های طبی و صنعتی گفت: در صنعت جوشکاری از گاز آرگون و گاز کربنیک استفاده می‌شود. به عبارت کامل‌تر، بیشترین مصرف گاز آرگون در صنعت جوشکاری است و گاز کربنیک در صنایع جوشکاری، نوشابه‌سازی و آتش‌خاموش‌کننده‌ها استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به روند افزایشی و بی‌سابقه قیمت آرگون مایع و عدم تعادل در عرضه و تقاضای این گاز، تقاضا برای گاز کربنیک افزایش یافته است. این امر منجر به افزایش قیمت گاز کربینک شده است و به این ترتیب هر دو گاز آرگون و کربنیک افزایش قیمت داشته‌اند.

رئیس اتحادیه کشوری صنف فروشندگان و تولیدکنندگان گاز‌های طبی و صنعتی در خصوص علت افزایش قیمت آرگون به صادرات بی‌رویه اشاره کرد و گفت: پیش‌تر به دلیل نبود امکانات تفکیک میعانات گازی (اکسیژن، نیتروژن و آرگون) صادرات ممنوع اعلام شده بود و با عادی شدن مصرف اکسیژن مراکز درمانی در اسفند سال ۱۴۰۰ مجوز آزاد سازی صادرات صادر شد.

کلانتری با اشاره به درخواست منع صادرات آرگون مایع بیان کرد: ترکیه بیشترین نیاز آرگون خود را از اوکراین تأمین می‌کرد، که با آغاز جنگ روسیه و اوکراین امروزه نیاز خود را از کشور ایران تأمین می‌کند که این امر یکی از علل افزایش قیمت آرگون است؛ بنابراین با افزایش صادرات آرگون، در بازار داخلی دچار کمبود هستیم.

وی اظهار کرد: در این زمینه مکاتباتی با وزارت صمت، وزارت کشور، سازمان حمایت و … داشته‌ایم. شرکت‌های فولاد از جمله بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز آرگون در کشور هستند و مازاد نیازشان را به بازار عرضه می‌کنند، اما چند شرکت از طریق مزایده تمامی این گاز‌های مازاد را از شرکت‌های فولادی خریداری کرده و با توجه به اندک بودن این شرکت‌ها بهای هر کیلو گاز آرگون مدام در تغییر است.

رئیس اتحادیه کشوری صنف فروشندگان و تولیدکنندگان گاز‌های طبی و صنعتی تصریح کرد: با سندیکای شرکت‌های ساختمانی جلسه حضوری داشته‌ایم و همچنین به تازگی شکوائیه‌ای به اتحادیه کشوری صنف فروشندگان و تولیدکنندگان گاز‌های طبی و صنعتی ارسال کرده‌اند مبنی بر اینکه هر چند روز یک بار قیمت گاز آرگون و کربنیک تغییر پیدا می‌کند. این گاز‌ها یکی از فاکتور‌های مهم در قیمت تمام شده سازه‌های فلزی هستند.

وی گفت: شرکت‌های ساختمانی به ویژه در پروژه‌های دولتی که قرارداد‌های چند ساله داشته‌اند با افزایش پیش‌بینی نشده قیمت‌ها، متضرر شده‌اند. در پروژه‌های شخصی خریداران نهایی متضرر شده‌اند.

کلانتری بیان کرد: یکی دیگر از علل‌های افزایش قیمت عدم توقف فروش آرگون مایع در بورس کالاست که در صورت عدم پیگیری ارگان‌های ذی‌ربط این افزایش بهاء روند صعودی خود را ادامه خواهد داد، بنابراین انتظار داریم وزیر صنعت، معدن، تجارت با ضرب‌العجل در فروش مازاد میعانات گازی شرکت‌های فولاد تجدید نظر کرده و در این خصوص تهمیدات جدیدی بیاندیشند.



برچسب
اخبار مرتبط
مطالب پیشنهادی وب
پربیننده‌ترین اخبار
سیاسی
اقتصادی
آسیا تک
بانک صادرات
ایکس تریم
مدیران خودرو
بیمه رازی
کرمان موتور
بانک سپه