به گزارش سرویس بین الملل از اسلام آباد، در این مراسم که با مشارکت «انجمن ادبی کاروان حوا» «شورای ادبی اباسین» و «آکادمی ادبی حمزه بابا» در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور برگزار شد، جمعی از شعرای شیعه، سنی، مسیحی و هندو اشعار خود در وصف حماسه عاشورای حسینی را به زبانهای اردو، پشتو، هندکو، پنجابی و فارسی ارائه کردند.
«مهران اسکندریان» رئیس خانه فرهنگ ج. ا. ایران در پیشاور ضمن خیرمقدم به شعرا و فرهیختگان سرزمین شعر و ادب ایالت خیبرپختونخوا و ادای تسلیت و تعزیت ایام حزن انگیز ماه محرم، خطاب به شعرا و وارثان قلمِ اظهار داشت: به راستی واقعه کربلا ظهور آیه شریفه «ن و قلم و ما یسطرون» بود که شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایش، شعری جاودانه با مفاهیم بلند ایثار، فداکاری، عزت و شرف، ظلم ستیزی تا ابد تاریخ را سروده اند.
شعرای پاکستانی در این مراسم به موضوع حادثه غم انگیز عاشورا، به عنوان بزرگترین تراژدی تاریخ بشریت پرداخته و حقانیت راستین فرهنگ عاشورایی را به زبان شعر روایت کردند.
شعرا همچنین با شعرخوانی حماسی و سرشار از عشق، محبت و ارادت به اهل بیت اطهار (ع)، سرودههای خود را در وصف شجاعت، فداکاری، عزت و شرافت، دین داری، مقاومت در برابر ظلمِ ظالمان و تسلیم در برابر مشیت الهی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و رشادتها و فداکاریهای حضرت زینب (س) و شهدای کربلا را نقل کردند.
شاعران مسیحی و هندو در اشعار خود، قیام امام حسین (ع) را نماد رهایی بشریت از سیطره ظلم و بی عدالتی در جهان دانسته و حضرت سید الشهدا (ع) را محور وحدت ادیان و مذاهب در تاریخ بشریت خواندند.
پرش به محتوا
مطلب بعدی