به گزارش به نقل از پایگاه ای اف سی، این دوره با احتساب مسابقات جام باشگاههای آسیا چهل و یکمین دوره مسابقات محسوب میشود و ۴۰ تیم در آن حاضر هستند.
قهرمان این دوره (در صورت کسب نکردن مجوز از لیگ کشور خود) مستقیما به دور پلی آف لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۳ راه خواهد یافت و تیم قهرمان به جام باشگاههای جهان ۲۰۲۲ راه می یابد.
با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا ایران در این دوره فقط دو نماینده دارد. با وجود آنکه برای فوتبال ایران سهمیه ۲ (دور گروهی) ۲ (دور پلی آف) در نظر گرفته شده بود، اما با توجه به مشکلات کسب گواهی حرفهای دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تهران و نیز گل گهر سیرجان - که به عنوان تیم جانشین از آن یاد میشد - هر سه تیم حذف شدند.
بدین ترتیب در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۲، تیمهای فولاد خوزستان - قهرمان جام حذفی ایران - و سپاهان اصفهان - نایب قهرمان فصل گذشته لیگ برتر ایران - مستقیما در دور گروهی شرکت کردند که تیم سپاهان نتوانست صعود کند. همچنین تیمهای النجف و الشرطه عراق، الاتحاد عربستان، ارمثه اردن، تشرین سوریه، تیمهای لبنانی و کره شمالی حائز مجوز حرفهای برای حضور در این دوره شناخته نشدند. در برخی کشورها مانند استرالیا به جز تیمهایی که برای این دوره معرفی شدند سایر تیمها مجوز حرفهای نگرفتند. دور گروهی به صورت مجتمع در عربستان برگزار شد.
در دور گروهی و در گروه ۱۰ منطقه شرق، تیم شانگهای پورت چین به علت شدت یافتن همه گیری بیماری کرونا ویروس در چین و قرنطینه شهر شانگهای از حضور انصراف داد و با توجه به زمان اندک، کنفدراسیون فوتبال آسیا جایگزینی برای این تیم مشخص نکرد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد با توجه به شیوع ویروس اومیکرون و ریسکهای احتمالی ناشی از این موضوع، فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا به صورت متمرکز برگزار شد.
دیدارهای دور گروهی و فینال به صورت رفت و برگشت و مراحل حذفی مسابقات به صورت تک بازی برگزار خواهد شد. در دور گروهی تیمها در ۱۰ گروه ۴ تیمی تقسیم بندی شده اند که از هر گروه تیم اول به همراه ۳ تیم برتر از میان تیمهای دوم از هر منطقه راهی دور یک هشتم نهایی خواهند شد.
دیدارهای دور یک هشتم نهایی منطقه غرب به علت برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲، مسابقات لیگ قهرمانان آسیا با وقفه طولانی فوریه ۲۰۲۳ – ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ – برگزار خواهد شد. مرحله یک هشتم نهایی به صورت تک دیدار و مجتمع برگزار میشود که میزبان منطقه غرب هنوز مشخص نشده است.
نتایج ادامه دور یک چهارم نهایی مسابقات به این شرح است:
منطقه شرق در سایتامای ژاپن: (دوشنبه ۳۱ مرداد - به صورت تک دیدار برگزار شد.)
ویسل کوبه ژاپن ۱ - ۳ جیونبوک هیوندای کره جنوبی (وقت اضافه)
کویا یوروکی در دقیقه ۶۴ تیم ویسل را پیش انداخت، اما تیم جیونبوک در دقایق ۶۶، ۱۰۴ و ۲ ۱۲۰ با گلهای مودو بارو مهاجم گامبیایی، گوستاوو هنریکه برزیلی و مون سیون مین برنده شد. آندرس اینی یستا هافبک مطرح و کهنه کار اسپانیایی در این دیدار تیم ویسل را همراهی نکرد.
اوراوا ردز ژاپن ۴ - ۰ پاتوم یونایتد تایلند
برای اوراوا، دیوید موبرگ هافبک سوئدی در دقیقه ۳۲، تاکویا ایوانامی ۴۲، یوشیو کویزومی ۶۵ و تاکاهیرو آکیموتو ۷۲ گلزنی کردند.
منطقه غرب: (۳ و ۴ فوریه ۲۰۲۳) - دور یک هشتم نهایی
الهلال عربستان (قهرمان دوره قبل) – شباب الاهلی امارات
احمد نوراللهی هافبک ملی پوش ایرانی عضو تیم شباب الاهلی است. این تیم در دور گروهی مهدی قائدی مهاجم ملی پوش ایرانی را در اختیار داشت.
الشباب عربستان - نسف قرشی ازبکستان
الفیصلی عربستان - فولاد خوزستان ایران (ساعت ۲۱:۴۵ - جمعه ۱۴ بهمن)
تیم فولاد خوزستان ایران پیش از این در دور گروهی با تیم الغرافه قطر به تساوی بدون گل و با شباب الاهلی امارات در دو دیدار به تساوی ۱ – ۱ رسید و در دو بازی با یک گل تیم آخال ترکمنستان را شکست داد و الغرافه قطر را با یک گل مغلوب کرد. بدین ترتیب فولاد خوزستان با ۱۲ امتیاز به عنوان تیم نخست صعود کرد.
الدحیل قطر - الریان قطر
مرحله فینال این دوره از ۳۰ بهمن و ۷ اسفند به صورت رفت و برگشت برگزار میشود و نماینده غرب در بازی نخست میزبان خواهد بود.
در دوره قبلی در سال ۲۰۲۱ تیم فوتبال الهلال عربستان با شکست تیم پوهانگ استیلرز کره جنوبی قهرمان شد و تیمهای النصر عربستان و اولسان هیوندای کره جنوبی سوم مشترک شدند.
در مجموع آمار دو رقابت (جام باشگاهها و لیگ قهرمانان آسیا) تیم الهلال عربستان با ۴ قهرمانی و نایب قهرمانی رکورددار است و پوهانگ استیلرز کره جنوبی با ۳ قهرمانی و یک نایب قهرمانی در رده دوم و استقلال تهران (ایران) و سیونگنام ایلهووا کره جنوبی با ۲ قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی در رده سوم مشترک قرار دارند. این در حالیست که تاکنون در لیگ قهرمانان آسیا هیچ تیم ایرانی به مقام قهرمانی نرسیده است.
در تاریخ لیگ قهرمانان آسیا به صورت جداگانه تیم الهلال عربستان با ۲ قهرمانی و نایب قهرمانی رکورددار است. تیمهای الاتحاد عربستان، جیونبوک هیوندای کره جنوبی و اوراوا ردز ژاپن با ۲ قهرمانی و یک نایب قهرمانی دوم مشترک هستند و تیم گوانگجو اورگرانده (گوانگجو سیتی فعلی) چین و اولسان هیوندای کره جنوبی با ۲ قهرمانی در رده مشترک پنجم قرار دارند.
تاکنون تیمهای باشگاهی کره جنوبی ۱۲ بار قهرمان و ۷ نایب قهرمان شده اند و تیمهای ژاپنی ۷ بار قهرمان و ۴ بار نایب قهرمان و تیمهای عربستانی ۶ بار قهرمان و ۹ بار نایب قهرمان شده اند. نمایندگان ایران نیز ۳ بار قهرمان و ۶ بار نایب قهرمان شده و در رده چهارم آسیا قرار دارند.