به گزارش خبرگزاری صداوسیم ا ، به نقل از رويترز، دمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل خواستار برگزاری نشست شورای امنیت در روز سه شنبه برای بررسی وضع نیروگاه هستهای زاپوریژیا در اوکراین شد.
در حال به روزرساني...
وزارت خارجه آمریکا به اتباع آمریکایی توصیه کرد فوراً اوکراین را ترک کنند
وزارت امور خارجه آمریکا روز گذشته هشدار داد روسیه سرگرم «تشدید تلاش ها» برای حمله به تأسیسات غیرنظامی اوکراین «در روزهای آینده» است.
وبگاه پلیتیکو در گزارشی به قلم اولیویا اولاندِر نوشت: سفارت آمریکا به شهروندان آمریکایی توصیه کرد «اگر خطری ندارد»، همین حالا اوکراین را از طریق حمل و نقل زمینی، ترک کنند.
کشته شدن اخیر داریا دوگینا، دختر الکساندر دوگین، ملی گرای تندروِ روس در انفجار خودرو، درخواست برخی ملی گرایان روسیه برای حملات بیشتر به اوکراین را به دنبال داشت. روسیه اوکراینیها را عامل کشته شدن دوگینا دانسته است، در حالی که اوکراین گفته است شاید مرگ وی نتیجه درگیریهای داخلی در روسیه باشد.
وزارت خارجه آمریکا با هشدار درباره سفر اتباع آمریکایی اعلام کرد: جنگ در اوکراین متغیر است و ممکن است «بدون هیچ هشداری وخیمتر شود.»
خاتمه جنگ اوکراین در دستان آمریکاست
به گزارش وبگاه اسرائیل هیوم، اولِگ ژدانوف در مقالهای با عنوان "پایان یافتن جنگ اوکراین در دستان آمریکاست" نوشت: آمریکا انتقال تسلیحات خود را به اوکراین افزایش داده است و طبیعی است که در چنین شرایطی، وضعیت جنگ کاملاً متفاوت باشد. به لطف تسلیحات تأمین شدهِ غرب برای اوکراین، توان جنگی اوکراین بزودی، توان جنگی روسیه را تحت الشعاع قرار خواهد داد. میتوان در ماههای آینده انتظار داشت که مسیر جنگ با عبور در مسیر موفقیت، آن هم به نفع اوکراین، همراه شود. این مسئله در واقعیتِ فوق، یعنی سیل انتقال تسلیحات غرب به اوکراین، ریشه دارد.
نیروهای روس در برخی مناطق دیگر پشتیبانیهای لازم را ندارند، زیرا نمیتوانند تسلیحات و مهمات کافی را ازطریق دریا دریافت کنند. همین حالا هم در این مناطق، کمبود مهمات، سوخت، غذا و دارو برای نیروهای نظامی روسیه محسوس است. با عنایت به این شرایط، نیروهای روسیه نمیتوانند برای مدت طولانی در این حالت باقی بمانند. به احتمال زیاد، آنها فقط یک هفته دیگر در این نواحی میتوانند به این وضع ادامه دهند و بیش از چند هفته طول نخواهد کشید که اوضاع تغییر کند.
در شرق اوکراین نیز روسیه در وضع دشواری قرار دارد، زیرا هیچ نیروی نظامی معمولی ندارد و فقط عمال اجیرشده اش را دارد. اگر بتوان جلوِ این نیروها را گرفت، این جبهه هیچ تأثیری بر جاهای دیگر نخواهد داشت. با این اوصاف، آینده جنگ کاملاً به میزان ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین و سرعت انتقال این تجهیزات و تسلیحات بستگی دارد. اوکراین نیروی انسانی دارد، اما تجهیزات نظامی کافی ندارد. اوکراین تسلیحات دوران شوروی (سابق) را کاملاً استفاده کرده است و هرچه دریافت میکند، بلافاصله به خط مقدم نبرد میفرستد.
اینکه جنگ اوکراین چقدر طول بکشد، به نوع عملکرد واشنگتن بستگی دارد. آمریکا یک بازی پیچیده را در این زمینه دنبال میکند. آنچه آمریکا را خوشحال خواهد کرد تغییر سیاست در کرملین است، البته به صورتی که تمامیت ارضی روسیه هم درعین حال حفظ شود.
تصمیم دولت ژاپن به حفظ تحریمهای روسیه
به گزارش خبرگزاری تاس، هیئت دولت ژاپن در جلسه امروز صبح خود به بررسی مسئله جنگ اوکراین پرداخت. این جلسه به ریاست فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن برگزار شد. در پایان این جلسه مقرر شد ژاپن به تحریمهای خود علیه روسیه به علت وضع جاری در اوکراین ادامه دهد.
به گفته شونیچی سوزوکی (Shunichi Suzuki) سخنگوی دولت ژاپن، در این جلسه درباره اقدام و تحریمهای جدید علیه روسیه، بحث نشد. با این اوصاف، دولت ژاپن مصمم است به اعمال فشارهای خود بر روسیه به علت عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین ادامه دهد.
به گفته سخنگوی دولت ژاپن، در این نشست نخست وزیر این کشور دستور داد که پاسخ دیپلماتیک توکیو به اوضاع جاری در اوکراین، با همکاری گسترده با کشورهای عضو گروه هفت ادامه یابد و در قالب اقداماتی از قبیل حفظ تحریمها باشد. این مقام ژاپنی تصریح کرد که در جلسه امروز هیئت دولت ژاپن، موضوع ارسال کمکهای بیشتر به اوکراین نیز بحث شد.
فومیو کیشیدا در جلسه امروز دستور داد مقامات دولتی اقداماتی به منظور اطمینان یافتن از تامین باثبات انرژی در بحبوحه دوران افزایش جهانی قیمت حاملهای انرژی، اتخاذ کنند.افزون بر این، کیشیدا در این جلسه دستور داد اقداماتی برای تقویت توانمندیهای دفاعی کشورش صورت گیرد.
یوشیماسا هایاشی وزیر امور خارجه ژاپن نیز که در این جلسه حضور داشت پس از نشست هیئت دولت اعلام کرد «نخست وزیر به هیئت دولت دستور داد تا از حفظ جان اتباع ژاپنی که در حال حاضر در اوکراین هستند، اطمینان حاصل شود.»
ورود رئیس جمهور لهستان به کی یف پایتخت اوکراین
به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر رئیس جمهوری لهستان از ورود آنژی دودا رئیس جمهور این کشور به کی یف پایتخت اوکراین خبر داد.
آمریکا تسلیحاتی بیش از آنچه اعلام میکند، در اختیار اوکراین قرار میدهد
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از نشریه پلیتیکو نوشت: آمریکا احتمالاً تسلیحاتی را در اختیار اوکراین میگذارد که هرگاه واشنگتن بسته کمکهای امنیتی جدید اعلام میکند، آن را علنی نمیسازد.
بر اساس گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، آمریکا مدتی است که موشکهای ضد رادار پر سرعت به اوکراین میدهد، اما در بسته کمکهای امنیتی گذشته آمریکا آنها به عنوان "قابلیت ضد راداری" توصیف شده بودند.
آمریکا در بسته کمکهای امنیتی جدید خود که روز جمعه اعلام کرد مهمات هدایت شونده دقیق اکس کالیبر به اوکراین داده است، اما به طور دقیق این مهمات علنی نشده است. آمریکا ممکن است سامانههای موشکی تاکتیکی ارتش را در اختیار اوکراین گذاشته باشد که میتواند قابلیت حمله به پایگاه هوایی ساکی در شبه جزیره کریمه را به نیروهای اوکراینی بدهد.
هفته گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در توئیتی نوشت: ارزش تازهترین بسته کمکهای امنیتی آمریکا به جای ۷۷۵ میلیون دلاری که اعلام شده بود، ۸۱۵ میلیون دلار بوده است. بلینکن سپس این توئیت را حذف کرد و نوشت بسته کمکهای امنیتی همان ۷۷۵ میلون دلاری است که قبلا اعلام شده بود.
این در حالی است که رسانههای آمریکایی اوایل هفته گذشته گزارش دادند بسته کمکهای امنیتی جدید این کشور به اوکراین بر اساس گفته مقامات آمریکایی، بیش از ۸۰۰ میلیون دلار ارزش دارد.
اختصاص بسته کمک ۸۰ میلیون دلاری هلند به اوکراین
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کاجسا اولونگرن وزیر دفاع هلند و ولیزی شراینماخر، وزیر تجارت خارجی و همکاریهای توسعه، در کی یف پایتخت اوکراین دیدار و گفتگو کردند.
براساس گزارشها، در جریان دیدار از کی یف، شراینماخر، نماینده هماهنگ کننده بازسازی اوکراین از ارائه بسته کمکی ۶۵ میلیون یورویی برای کمک و سرمایه گذاری در اوکراین خبر داد.
همچنین برای اجرای طرحهایی با هدف پاکسازی مینها و سایر مهمات انفجاری باقی مانده از جنگ مبلغ (۱۰ میلیون یورو) نیز تخصیص داده خواهد شد. افزون بر آن، هلند یک میلیون یورو برای حمایت از بازسازی شهرداریهای خرسون، اودسا و میکولایف در نظر گرفته است.
این وزارتخانه همچنین برای اجرای اصلاحات کلان اقتصادی، حکمرانی و حاکمیت قانون مبلغ ۲.۵ میلیون یورو دیگر به بانک اروپایی بازسازی و توسعه اختصاص خواهد داد.
شراینماخر همچنین اعلام کرد برای کمک به حمایت روانی اجتماعی از قربانیان خشونت ۲ میلیون یورو به صندوق جمعیت سازمان ملل متحد اختصاص خواهد یافت.
اوکراین به کشته شدن ۹ هزار سرباز خود طی ۶ ماه اذعان کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژنرال والری زالوژنی، فرمانده ارتش اوکراین روز دوشنبه گفت "فرزندان اوکراین به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارند، زیرا پدرانشان به جبهههای جنگ رفته اند یا شاید جزو همان ۹ هزار نفری (مقام اوکراینی از لفظ قهرمان استفاده کرد) باشند که کشته شده اند. "
این یکی از کم سابقهترین اظهاراتی است که تاکنون از قول مقامات اوکراین درباره تلفات نظامی این کشور منتشر شده است.
پیش از این، ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین اواسط آوریل از کشته شدن ۳ هزار نظامی این کشور و زخمی شدن ۱۰ هزار نفر خبر داده بود.
روسیه خواستار نشست شورای امنیت درباره نیروگاه زاپوریژیا شد
روسیه، خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز سه شنبه برای بررسی وضع نیروگاه هستهای زاپوریژیا در اوکراین شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، دمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه این درخواست کشورش را اعلام کرد.
نیروگاه هستهای زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه در قاره اروپا، در ماه مارس در کنترل نیروهای ارتش روسیه قرار گرفت، ولی طی هفتههای اخیر، مناطق اطراف آن بارها هدف بمباران قرار گرفته و بر نگرانیها درمورد وقوع یک فاجعه هستهای افزوده است.
روسیه و اوکراین، یکدیگر را به انجام این بمبارانها متهم میکنند.
اولاف شولتس: برای ادامه حمایت از اوکراین در برابر روسیه مصمم هستیم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، "اولاف شولتس" صدر اعظم آلمان در نشست مشترک خبری با "جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا در مونترال گفت: ما فردا در نشست مجازی شبه جزیره کریمه شرکت میکنیم تا نگاهها را به جنگ روسیه علیه اوکراین حفظ کنیم.
شولتس تصریح کرد: آلمان و کانادا برای حمایت از اوکراین علیه روسیه مصمم هستند تا "کی یف" بتواند از این وضع فاجعه بار خارج شود. ما در حمایت از اوکراین متحد هستیم و همیشه تأکید کرده ایم روسیه شریک تجاری قابل اعتمادی نیست.
صدر اعظم آلمان تأکید کرد: ما علاوه بر حمایت تسلیحاتی و نظامی از اوکراین به حمایت مالی از این کشور و کمک به اقتصاد آن ادامه میدهیم. روسیه برای ایجاد اختلاف بین ملتها و متحدان حامی اوکراین تلاش میکند و نباید اجازه داد در این تلاشها موفق شود.
نماینده آمریکا: روسیه با جنگ علیه اوکراین امنیت بین المللی را نقض کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، "لیندا توماس گرینفیلد" نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت درباره صلح و امنیت بین المللی گفت: روسیه اصل ضرورت حفظ امنیت بین المللی را نقض و جنگ وحشتناکی را علیه اوکراین آغاز کرد.
درخواست روسیه از شورای امنیت برای برگزاری نشست درباره نیروگاه زاپروژیا
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، خبرگزاری ریانووستی به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد: روسیه از شورای امنیت خواست روز سه شنبه درباره نیروگاه هستهای "زاپروژیا" (شرق اوکراین) نشست برگزار کند.
ترکیه: دو کشتی حامل محصولات کشاورزی بنادر اوکراین را ترک کردند
رادیو نور گزارش داد: وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد دو کشتی حامل محصولات کشاورزی به عنوان بخشی از قرار داد مربوط به مواد غذایی امروز بنادر اوکراین را ترک کردند.
وزیر دفاع ترکیه نیز اعلام کرد: از ابتدای اوت حدود ۷۲۱ هزار تن غلات از بنادر اوکراین صادر شده است.
دومای روسیه برای بررسی پرونده نیروگاه "زاپروژیا" جلسه ویژه برگزار میکند
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، دومای روسیه روز ۲۵ اوت جاری جلسه ویژهای برای بررسی پرونده نیروگاه هستهای "زاپروژیا" (شرق اوکراین) برگزار میکند.
سرنوشت مناطق تحت تصرف روسیه در اوکراین نامشخص است
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، تلویزیون دولتی روسیه در گزارشهای خود میگوید آینده مناطقی از اوکراین که به دست نیروهای مسکو تصرف شده اند کاملاً مشخص است، به زودی همه پرسی برای الحاق به روسیه در آنجا برگزار میشود اما به نظر میرسد کرملین عجلهای برای امضای توافق درباره مناطق جنوبی، خرسون و زاپوریژیا و استانهای شرقی دونتسک و لوهانسک ندارد.
تحلیلگران بر این باورند که آنچه میتوانست پیروزی مسلم برای کرملین باشد در حال تبدیل شدن به چیزی شبیه به گرفتاری است.
نیکولای پتروف، محقق ارشد برنامه روسیه و اوراسیا چتم هاوس میگوید: «حتی اگر همه پرسی هم برگزار شود شرایط برای مدت طولانی بی ثبات خواهد بود، جنبش چریکی، مقاومت زیرزمینی، اقدامات تروریستی و گلوله باران خواهد بود... در حال حاضر حتی خود کرملین هم بر این باور است که با برگزاری همه پرسی همه چیز تمام نمیشود».
کرملین میگوید تصمیم درباره زندگی در روسیه یا اوکراین به عهده ساکنان این مناطق است، اما مقامات سطح پایینتر در مورد تاریخهای احتمالی انتخابات سخن به میان میآورند. با این حال تابستان رو به اتمام است، اما همه پرسی انجام نشده است.
مقامات طرفدار روسیه در خرسون و زاپوریژیا میگویند که همه پرسی پس از کنترل کامل مسکو بر بقیه منطقه دونتسک برگزار میشود، اما دستاوردهای کرملین در این منطقه به تازگی بسیار کم بوده است. با این حال کارزارهای انتخاباتی برای افزایش میزان آرا در جریان است.
تلویزیون روسیه تصاویر از بیلبوردهای شهرها نشان میدهد که روی آن نوشته شده است: «همراه با روسیه». در بخش تحت کنترل روسیه در زاپوریژیا، دولتی که از سوی مسکو مستقر شده، به کمیسیون انتخابات دستور داده است تا برای همه پرسی آماده شود.
غیر از انتخابات، نشانههای دیگری حکایت از آن دارد که روسیه در حال برنامه ریزی برای ماندن است. در کنار گریونای اوکراین، از روبل برای پرداخت حقوق بازنشستگی و سایر مزایا استفاده میشود. به ساکنان این مناطق تابعیت اعطا شده است. از ماه سپتامبر هم مدارس برنامه درسی روسی را ارائه میدهند. پلیس راهنمایی و رانندگی پلاکهای روسی به مالکان خودروها داده است.
وادیم کاراسف، رئیس اندیشکده مؤسسه راهبردهای جهانی در کییف میگوید: «پس از برگزاری همه پرسی، روسیه سرزمینهای جنوبی را بخشی از قلمرو خود و حملات اوکراین را حمله به روسیه میداند.» او همچنین گفت که کرملین ممکن است از تهدید همه پرسی برای تحت فشار گذاشتن ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای موافقت با شرایط مسکو در مذاکرات استفاده کند، در عین حال خطر «از دست دادن جنوب» و بخش بزرگی از دسترسی حیاتی به دریا وجود دارد.
زلنسکی گفته است که اگر مسکو بخواهد رای گیری کند، هیچ گونه مذاکرهای انجام نخواهد شد. در این میان، نیروهای اوکراینی به حملات پراکنده علیه ارتش روسیه در منطقه خرسون ادامه میدهند. روز پنجشنبه، فرماندهی عملیات جنوب اوکراین از کشته شدن ۲۹ نفر از نیروهای روسیه در نزدیکی شهر بیلوهیرکا در شمال شرقی خرسون و همچنین انهدام توپخانه، خودروهای زرهی و یک انبار تدارکات نظامی خبر داد.