به گزارش روح الله سعیدی نژاد، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «سامانه جامع مدیریت راه هوشمند گفت: راه ها یکی از مهمترین زیرساختهای کشور هستند که حفظ کیفیت آنها بسیار با اهمیت است.
وی افزود: اجرای سیستم مدیریت روسازی می تواند علاوه بر حفظ کیفیت راه ها، ارزش آن را حفظ کرده و هزینههای تعمیر و نگهداری را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.
سعیدی نژاد بیان اینکه استفاده از روشهای سنتی و نیمه مکانیزه جهت اجرای سیستم مدیریت روسازی در سطح شبکه راهها به دلیل ناکارآمدی و هزینه بالا امکان پذیر نیست، گفت: از این رو سامانهای تحت عنوان «رودرن» بر پایه هوش مصنوعی را توسعه دادیم که علاوه بر مقرون به صرفه بودن، بسیار سریع و کارآمد است.
وی گفت: فرایند تحقیق و توسعه سامانه رودرن از تابستان سال ۹۹ توسط تیمی متشکل از متخصصان راه ترابری، هوش مصنوعی و IT آغاز شد. تمرکز اصلی تیم روی رفع عیوب و گلوگاه های اجرایی روشهای پیشین پایش وضعیت راه بود.
سعیدی نژاد گفت: در این سامانه، پایش وضعیت راه با استفاده از ابزار ارزان قیمت و در دسترس مانند تلفن همراه انجام و دادههای آن با استفاده از الگوریتمهای پیچیده هوش مصنوعی و به صورت کاملا مکانیزه تحلیل و خروجیهای نهایی به صورت شاخصهای کیفی جهت استفاده متولیان راه تولید میشود.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیتهای رقابتی طرح گفت: مهمترین مزیت سامانه رودرن نسبت به سامانه مشابه خارجی و همچنین سیستم های سنتی مدیریت راه ها، رویکرد آن در اجرای هوشمند و تمام خودکار این سیستم از صفر تا صد است. به بیان دیگر تمام مراحل اجرای سیستم مدیریت راهها با استفاده از سامانه رودرن ساده سازی شده و الگوریتم های هوش مصنوعی بخش اعظمی از فرایند را به عهده دارند.
وی گفت: همچنین ورود مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی این سامانه در فاز ارائه راهکار، مدیران را قادر میسازد در کوتاهترین زمان ممکن تصمیمات صحیحی برای مدیریت راههای خود بگیرند. در حالی اجرای این فاز در سایر سامانهها به صورت سنتی و زمان بر انجام می پذیرد.
در این طرح همچنین آفرین خیراتی کازرونی و مجید ابولقاسمی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نقش کلیدی در توسعه سامانه رودرن ایفا کرده اند.
پرش به محتوا
مطلب بعدی