به گزارش، کلانتری امروز در ضیافت اندیشه ویژه اعضای هیات علمی دانشگاهها در مشهد افزود: شدت سرعت و وسعت تحولات در جهان بسیار زیاد و فضای مجازی کارکرد دانشگاهها را دگرگون کرده است تا آنجا که بعد از اپیدمی کرونا کارشناسان اغراق به مرگ دانشگاهها کرده اند.
وی گفت: در زمان حال همه عرصهها از سیاست و اقتصاد تا فرهنگ و اجتماع به صورت بنیادین دگرگون و آموزش عالی هم دستخوش تغییرات شده است.
کلانتری با بیان اینکه افزود: هم اکنون در جهان پلتفرمهای متعددی تولید شده است که کارکرد دانشگاه را از بین میبرد و مدارک آنها نیز هم طراز مدارک دانشگاهی است.
وی گفت: فضا دانشگاهی به عنوان پیش قراول در زمینه آموزش عالی علاوه بر اینکه باید منبع تحولات باشد؛ ضروری است نخست فضای جدید به وجود آمده را فهم پذیر و کنشگران این فضا را با خود را همراه کند و دوم با سازگاری با این تحولات، در یک مقیاس بالاتر باعث همراهی جامعه با این دگرگونیها شود.
معاون وزیر علوم گفت: اگر دانشگاه نقش جهت دهی خود را در جامعه از دست بدهد و نتواند ادارک درستی در جامعه کنونی و تحولات حاکم داشته باشد به همان مرگ دانشگاهی دچار میشود.
کلانتری افزود: در این رسالت مهم و تاریخی کنشگران مختلف وظایف بسیاری دارند که در این بین استاد نقش بی بدیلی را بر دوش دارد و این نقش فراتر از انتقال دانش است.
وی گفت: استاد به هنوان کنشگر تاریخی و تمدنی به مثابه یک الگو عمل خواهد کرد و این نقش هدایتگری، الگو سازی، جهت دهی و در یک کلام نقش شاگرد پروری همه سیستم آموزش کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
ضیافت اندیشه ویژه اعضای هیات علمی دانشگاههای غیردولتی مشهد به مدت سه روز با حضور ۱۰۰ نفر از استادان برگزار میشود.
در این همایش و دو کارگاه با موضوع دین در دنیای مدرن و مبنای تعلیم و تربیت در آموزش تدارک دیده شده است.
پرش به محتوا
مطلب بعدی