به گزارش به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی روز سهشنبه در آیین اختتامیه دوره حکمرانی روستایی و مبانی تسهیلگری که در قم برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.
وی با تاکید بر اینکه در الگوی رشد اقتصادی، باید به دنبال الگوی بومی و متناسب با فرهنگ خود باشیم، افزود: در الگوی رشد اقتصادی، روستاها دارای اهمیت بالایی هستند و تلاش بر این است که نقاط ضعف روستاها بهصورت مستمر شناسایی و برطرف و نقاط قوت تقویت شود.
وزیر کشور ادامه داد: اصالتهای عمیق اسلامی، بومی، اجتماعی، روابط سنتی در روستاها وجود دارد که در شهرها اثر چندانی از آن نیست، الگوی رشد و پیشرفت ایرانی-اسلامی، الگویی همهجانبه است و فقط مباحث اقتصادی را شامل نمیشود.
دکتر وحیدی با اشاره به مشکل مسکن و اشتغال در کلانشهرها، اضافه کرد: سیاستهای افزایش جمعیت و حمایت از خانواده در روستاها مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: احساس امید به آینده، نشاط و تمسک به ارزشهای اسلامی، زیرساختهای اساسی رشد و توسعه همهجانبه روستاهای کشور است.
وزیر کشور در ادامه با تاکید بر اینکه هدف نهایی تمام الگوهای رشد، باید تربیت انسان معنویت خواه و کمالگرا باشد، اظهار کرد: در کنار این الگو، رشد اقتصادی و توسعه نیز معنا مییابد.
دکتر وحیدی خاطرنشان کرد: مناسبات کنونی جهان به نحوی طراحیشده است که افراد ثروتمندتر دارای قدرت نفوذ و ارزش اجتماعی بالاتری هستند؛ شرکتهای سرمایهگذاری بزرگ و به ظاهر مستقل نیز بدون پایبندی به مقررات و قوانین اقتصاد جهانی نمیتوانند اقدامی انجام دهند.
وی یادآور شد: مسئله برجام نشان داد که کشورهای اروپایی به خاطر گره خوردن به پیوندهای اقتصاد جهانی نمیتوانستند به صورت مستقل اقدامی انجام دهند و حتی به شرکتهای تحت امر خود نیز قدرت تحکم نداشتند.
وزیر کشور بابیان اینکه سیاست بازگشت به روستا و مهاجرت معکوس بدون توسعه روستاها امکانپذیر نیست، گفت: متاسفانه بخشی از ۹۰ هزار سکونتگاه روستایی کشور، از سکنه خالی شده است.
نخستین دوره آموزشی ویژه فرمانداران، مدیران کل دفتر امور روستایی، بخشداران، روحانیون و دهیاران با عنوان حکمرانی روستایی و مبانی تسهیلگری از شنبه ۲۹ مردادماه تا سهشنبه اول شهریورماه در مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران حضرت مهدی (عج) قم برگزار شد.
پرش به محتوا
مطلب بعدی