به گزارش ، دکتر قاسم عمو عابدینی در حاشیه آغاز عملیات اجرایی مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده زعفران دانشگاه تربتحیدریه اظهار کرد: مهمترین چالش در نحوه حکمرانی و تعامل مجموعه دانشگاه به عنوان نیروی فکر، تخصص و ایجاد مهارت با مجموعه صنعت، دولت و جامعه است.
وی تصریح کرد: دومین چالش محوری، سوق دادن مسیر آموزش به سمت نیازمحوری است و در این راستا نظام جامع آموزش نیازمحور را تدارک دیدیم که البته محدود به یک حوزه یا دانشگاه خاص نیست.
عمو عابدینی با بیان اینکه دیپلماسی علم و فناوری و نحوه تعاملات جهانی، سومین چالش موجود است، گفت: به اذعان بسیاری از موسسات تحقیقات بینالمللی، در بسیاری از حوزههای پژوهشی و تحقیقاتی جهان، رتبههای زیر ۱۰ را کسب کرده و شایسته است که داشتههای خود را در ویترین جهانی عرضه کنیم.
معاون آموزشی وزارت علوم در ادامه به برنامههای این معاونت در حوزه زعفران اشاره کرد و گفت: از نگاه ما مقوله زعفران در ایران یک حالت مرجعیت دارد که محور اصلی آن خراسان رضوی و به طور خاص در تربتحیدریه متمرکز است.
عموعابدینی افزود: بر این اساس هم از حیث آموزش و هم از لحاظ تحقیقات، روی این موضوع حساب ویژهای باز کردهایم و با توجه به اینکه تربتحیدریه از سالهای قبل اقدامات قابل قبولی از خود ارایه کرده، لذا به دنبال آن هستیم برای دانشجویان کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر از دکتری، بستری برای انجام توامان علم و عمل فراهم سازیم.
وی تصریح کرد: این بدان خاطر است که معتقدیم با وجود رشد خوبی که در حوزههای فناوری و تکنولوژی کسب کردهایم، اما هنوز ساختار کشاورزی ما متکی به روشهای سنتی بوده و لذا شایسته است تا دانشجویان خود را به سمت زمین و امور اجرایی و مشاورهای سوق دهیم.
رییس دانشگاه تربتحیدریه نیز در معرفی طرح یاد شده گفت: با وجودی که پژوهشکده زعفران از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کردهبود، اما تا امروز فاقد یک مزرعه تحقیقاتی بود و لذا امروز کلنگ آغاز ساخت این مزرعه تحقیقاتی در زمینی به مساحت یک هکتار بر زمین زده شد.
دکتر عباس خاشعیسیوکی افزود: در مزرعه پژوهشی قرار است یک استخر ذخیره آب احداث شود و همزمان با آغاز فصل کاشت زعفران در سال جاری، اقدام به کاشت نمونههای پیاز موجود در پژوهشکده که از بهترین نمونههای داخلی و خارجی است، کنیم.
وی هزینه احداث مزرعه را پنج میلیارد ریال عنوان و اظهار کرد: تاکنون نمونهها را در زمینهای کشاورزان کشت میکردیم که با احداث این مزرعه، دیگر نیازی به جابهجایی پیازها از پژوهشکده تا زمین کشاورزی نیست.
پرش به محتوا
مطلب بعدی