به گزارش ، آقای افندی زاده در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با اعلام اینکه سال ۱۳۹۹ میزان ترانزیت کالا در کشور ۵/۵ میلیون تن بوده است، سال ۱۴۰۰ این رقم به ۱۰/۵ میلیون تن رسید.
وی با تاکید براینکه ترانزیت ۲۰ میلیون تن کالا برای امسال هدفگذاری شده است، افزود: ترانزیت کالا ۵ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد رشد داشته است.
معاون وزیر راه با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و عبور کریدور شمال - جنوب و کمربند شرق - غرب از ایران گفت: سالانه ۶۰ میلیون تن کالا از طریق چین به اروپا ترانزیت میشود که ایران میتواند سهم بسزایی از آن را کسب کند.
آقای افندی زاده همچنین از توافق ایران و روسیه برای ترانزیت حدود ۳۰ میلیون تن کالا از ایران خبرداد و گفت: برنامه منسجمی در وزارت راه و شهرسازی برای افزایش درآمدهای ترانزیتی ایران تنظیم شده است.
وی درادامه پروژه راهآهن رشت – آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر را یکی از اولیتهای کاری وزارت راه خواند و گفت: تکمیل این قطعه به یک میلیارد یورو سرمایه گذاری نیاز دارد که خوشبختانه دراین خصوص سه کشور ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان توافقهای خوبی کرده اند که بتوانیم این حلقه را کامل کنیم.
معاون حمل و نقل وزارت راه با اعلام اینکه موسس کریدور شمال - جنوب سه کشور ایران، روسیه و هند هستند که خیلی از کشورها عضو ان شدند، گفت: طرح برقی کردن کریدور ریلی شمال به جنوب از مسیر اینچه برون به آزادشهر و سپس شاهرود به طبس و بندرعباس در موافقتنامهای با دولت روسیه توافق شده است.
آقای افندی زاده درباره محور چابهار به زاهدان هم گفت: در تلاشیم که پروژه راهآهن چابهار-زاهدان تحقق یابد.
به گفته معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازی در محور شمال- جنوب، شرق - غرب چین حدود ۶۰ میلیون تن کالا به سمت اروپا میرود که تقریباً از طریق ایران بوده است و تفاهمنامههای خوبی انجام شده است.
پرش به محتوا
مطلب بعدی