رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گفت: این کتاب ظهور و سقوط تاریخ پهلوی را مرور میکند و یکی از وجوه تمایز آن این است که به جزییات میپردازد.
آقای علیرضا مختارپور افزود: ویلیام شوکراس نویسنده این کتاب، مقاله نویسی است که مقالاتش را در ۱۹۸۸ با تحقیقات بسیار و به صورت مستند تهیه کرده است.
رئیس کتابخانه ملی گفت: ویژگی مهم این کتاب آن است که به گذشته اشاره میکند و نبود استقلال در ایران، بی توجهی به وضع مردم و اعتقادات را در آن دوره نشان میدهد.
آقای مختارپور افزود: کتاب آخرین سفر شاه که از معدود منابع موجود است به صورت مستقل به فرار شاه میپردازد.
وی اضافه کرد: کتابهای دیگر که به موضوع تاریخ پهلوی میپردازد کمابیش به این موضوع پرداخته است.
رئیس کتابخانه ملی گفت: محمدرضا پهلوی دو فرار از ایران داشت. یکی در ۲۵ مرداد سال ۱۳۳۲ که ابتدا به عراق و بعد به ایتالیا رفت، اما با کودتای ۲۸ مرداد برگشت. این فرار به دلیل اینکه بصیرت و رهبری لازم برای هدایت انقلاب نبود نیمه تمام ماند، اما فرار ۲۶ دی ۱۳۵۷ یک فرار بی بازگشت بود.
آقای مختارپور افزود: یکی دیگر از منابع موجود نشریه گذرستان کاری از موسسه پژوهشهای سیاسی است. شماره ۴۷ این نشریه به موضوع فرار شاه میپردازد.
وی گفت: به جز کتابهای موجود در این خصوص در حوزه ادبیات داستانی هم آثاری وجود دارد از جمله شاه بی شین اثر محمدکاظم مزینانی و مجموعه تاریخ پهلوی از انتشارات مدرسه که در میان کتابهای درخصوص تاریخ پهلوی وجود دارد.