به گزارش بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان این تحقیق که حاصل تلاش عارفه کریمی، دانش آموخته کارشناسی ارشد و دانشجوی دکترای مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی اصفهان با راهنمایی دکتر علی اشرفی، دانشیار و دکتراحمد منشی استاد این دانشکده است ، علاوه بر رتبه نخست در جشنواره ملی اختراعات و نوآوری خیام، در بخش بین المللی این رویداد نیز جایزه ویژه سازمان مالکیت معنوی و اختراعات جهان (WIPA) را به خود اختصاص داده است.
پوشش تولید شده علاوه بر نوآوری، قابلیت اعمال بر روی سطوح مختلف شامل سطوح بتونی و فلزی را دارد و سبب افزایش مقاومت به خوردگی در برابر گوگرد و ترکیبات آن در دماهای بالا میشود.
عارفه کریمی با بیان اینکه تحقیقات گسترده در زمینه حفاظت مخازن نگهداری گوگرد مذاب، نشان داد عملکرد آنها در شرایط واقعی رضایتبخش نیست؛ گفت: دستیابی به راه حلهای نوین و مؤثر برای حفاظت و افزایش عمر سرویس دهی مخازن و سطوح در شرایط تماس با گوگرد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه تولید پوششهای سرامیکی مقاوم در برابر گوگرد مذاب و ترکیبات خورنده آن میتواند برای بهبود عملکرد مخازن و ممانعت از خوردگی آنها مفید باشد افزود: این محصول جدید و نوآورانه با هدف حفاظت از خوردگی و سایش سطوح در تماس با اسید سولفوریک و گوگرد مذاب در مخازن نگهداری گوگرد مذاب در پالایشگاهها و پتروشیمی ها، با توجه به شرایط و امکانات فعلی ایران تولید شده است.
دانشجوی دکترای مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: بررسی عملکرد و میزان خوردگی این پوشش در شرایط شدیدتر نسبت به شرایط کاری واقعی مخازن نگه داری گوگرد مذاب، به مدت سه ماه نزدیک به صفر بوده است.
وی گفت: این محصول با روشهای مختلف پاششی برای صنایعی که در معرض اسید سولفوریک موجود در محیط باشند، با پوشش بر روی سطوح فلزی و بتنی برای حفاظت سطوح داخلی مخازن گوگرد مذاب، سطوح سرامیکی یا مخازن نگهداری و ذخیره سازی گوگرد مذاب و دیگر ترکیبات گازی خورنده، کاربردی است.
پرش به محتوا
مطلب بعدی