مسعود منصور در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: جنگلهای موجود در دامنه رشتهکوه زاگرس به تولید ۶۰ درصد از آب کشور کمک میکنند و علاوه بر سدی بزرگ در برابر هجوم ریزگردها هستند. ضمن اینکه جنگلهای هیرکانی هم هر سال چندین میلیون متر مکعب آب را به آبخوانها منتقل میکنند که موجب خفظ خاک و رونق کشاورزی میشود.
وی با اشاره به نقش بارشهای پراکنده در تخریب و شستوشوی بخش زیادی از منابع خاکی کشور ادامه داد: با توجه به تخریب خاک توسط سیلابها باید طرحهای آبخیزداری از جمله ساختن بندها باید تقویت شود و بهترین راه مقابله با پراکنش نامطلوب بارندگیها همین طرحها هستند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در کشور بیش از ۴۰ هزار رشته قنات داریم که از این میزان ۲۴ هزار رشته قنات در معرض خشک شدن قرار داشته و با بحران آب دستوپنجه نرم میکنند.
منصور در ادامه با انتقاد از کند پیش رفتن اجرای طرح حدنگاری (کاداستر) در اراضی ملی و طبیعی افزود: در حال حاضر ایران تنها کشوری است که طرح کاداستر آن تکمیل نشده است؛ بنابراین تسریع در اجرای این طرح و نهایی کردن در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است تا برای اراضی ملی و شخصی سندهای تکبرگ صادر شود.
وی همچنین از کمبود اعتبارات حوزه آبخیزداری در استان قزون انتقاد کرد و ادامه داد: در حال حاضر بودجههای ملی منابع طبیعی استان قزوین ۶۰ برابر اعتبارات استانی این دستگاه است که این اختلاف به هیچوجه قابل قبول نیست و باید سهم منابع طبیعی در بودجه سالیانه استان قزوین بسیار افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این نشست گفت: در مجموع طرح حدنگاری یا کاداستر باید در ۱۱۵۰ پلاک از زمینهای زراعی استان اجرا شود و برنامه این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ اجرای این طرح را در همه اراضی کشاورزی قزوین تکمیل کنیم.
رضا افلاطونی افزود: بر مبنای برنامهریزی ۲ ساله ما ۵۵۰ پلاک از اراضی باقیمانده را هم در سال ۱۴۰۲ حدنگاری میکنیم تا ضمن رفع تداخلهای ارضی زمینه تثبیت مالکیت زمینهای کشاورزی و سنددار شدن آنها در طول ۲ سال آتی فراهم شود.
افلاطونی با اشاره به نقش اساسی اجرای طرح کاداستر در صدور اسناد تکبرگی برای کشاورزان ادامه داد: داشتن سند برای زمین کشاورزی جزو حقوق مسلم کشاورزان است و ما هم برای توسعه حوزه کشاورزی و قابل برنامهریزی کشت و تولید در بخش کشاورزی مشغول تهیه نقشههای دقیق اراضی زراعی با طرح حدنگاری هستیم تا این مطالبه دیرین کشاورزی بالاخره محقق شود.