به گزارش سرويس بين الملل ؛ محققان دانشگاههای ونیز، آکسفورد، آتن و شرکت دیپ مایند (متعلق به گوگل) ابزاری رایانهای را توسعه دادند که به کارشناسان رمزگشایی کمک میکند پرده از راز بسیاری از متون باستانی بردارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، محققین با ایجاد شبکهای مصنوعی از سیستم عصبی مشابه مغز انسان، توانستند سامانهای ایجاد کنند که به آموزش (دریافت و پردازش اطلاعات) عمیق دست پیدا کنند.
محققان توانستند با این ابزار، که مجله «نیچر» در شماره روز چهارشنبه خود به طور مفصل به آن پرداخت، متونی متعلق به قرن پنجم قبل از میلاد مسیح را بازسازی کنند و تاریخ و مکان نگارش آن را نیز تعیین کنند.
دهها هزار کتیبه، نوشتهی حکاکی شده روی سنگ، گل یا فلز، به مورخان متخصص در زمینه رمزنگاری از کتیبهها این امکان را میدهد تا تاریخ مربوط به تمدنهای باستانی را کشف کنند. اما بسیاری از این آثار تاریخی به مرور زمان آسیب دیده و مانند قطعات ناقص پازل غیر قابل فهم شده اند. از سوی دیگر، شماری از متون و کتیبهها از مکان اصلی خود خارج شده و به مناطق دیگری در جهان منتقل شده اند.
اینک محققان دانشگاههای ونیز، آکسفورد، آتن و شرکت دیپ میند، با همکاری یکدیگر ابزار پردازش اطلاعات خود، با نام «ایتاکا» را ارائه کردند تا با بهره گرفتن از هوش مصنوعی به مشخصات و محتوای متون قدیمی دست بیایند.
پرش به محتوا
مطلب بعدی