به گزارش ، حساسیت فصلی (seasonal allergy) ا به مجموعه واکنشهای سیستم ایمنی بدن گفته میشود که با شروع فصل گرده افشانی گلها و تولید و پخش هاگ در بدن بروز میکند. طبیعی است که این واکنشها دریک زمان و فصل خاص بروز کند. به همین جهت به آن حساسیت فصلی گفته میشود.
سیستم ایمنی بدن همهی ما در مقابل گردهی گل واکنش نمیدهد و در افرادی که سیستم ایمنی حساسی دارند بروز میکند. حتی بروز آن در افراد مختلف با شدت و ضعف همراه است. با اینحال میتوان علائم آزاردهندهی حساسیت فصلی را با روشهای درمان حساسیت فصلی در منزل قابل تحملتر کرد.
درمان حساسیت فصلی در منزل با رعایت رژیم غذایی
رژیم غذایی در کنترل بیماریها و پیشگیری از آنها نقش مهمی دارد با این حساب عارضهای به نام حساسیت فصلی هم با رژیم غذایی قابل کنترل خواهد بود. استفاده از مواد غذایی زیر با ذکر خواص آن راهنمای خوبی برای شما خواهد بود.
سبزیجات: استفاده از سبزیجاتی مانند سبزی خوردن، پیاز و فلفل با داشتن مادهای به نام کوئرستین که یک مادهی شیمیایی طبیعی است میتواند در کاهش علائم مواد آلرژیزا موثر باشد.
میوه: میوههایی مانند کیوی، پرتقال، لیمو شیرین، نارنج با داشتن مقادیر قابل توجه ویتامین C از بروز واکنش در مقابل هیستامین پیشگیری میکند.
ماهی: امگا ۳ موجود در ماهی هم میتواند واکنشهای آلرژیک را محدود کند.
عسل: شاید شنیدید که عسل درمان تمام دردها است. این جمله پر بیراه نیست، چون افرادی که ابتدای فصل را با تغذیه عسل شروع میکنند اذعان دارند علائم حساسیت در آنها کاهش یافته است.
چغندر قند: چغندر قند با دارابودن ویتامینهای A و C و B۶ همچنین کوئرستین، فولات و فیبر در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد و سیستم ایمنی قوی کمتر در معرض آسیب موارد آلرژی زا قرار میگیرد.
نوشیدن مایعات فراوان: باتوجه به اینکه مواد آلرژیزا بر مخاط بینی و دهان مینشیند نوشیدن آب و آبمیوه سبب پاک شدن مخاط از مواد آلرژی زا میشود. همچنین مایعات گرم مثل چای و دمنوش و سوپ هم موثر است.
چگونه از بروز حساسیت فصلی پیشگیری کنیم؟
قطعا پرهیز از قرار گرفتن در معرض آلرژنها یک اقدام پیشگیرانه و هم اقدامی برای درمان حساسیت فصلی در منزل است. چند مورد از این اقدامات را در ادامه ذکر میکنیم.
سیگار نکشید و حتی در معرض دود سیگار یا قلیان قرار نگیرید.
در معرض باد مستقیم کولر یا پنکه قرار نگیرید.
از شویندههایی اسیدی مانند وایتکس، جرم گیر، حشره کش و عطر و اسپری استفاده نکنید.
در محیطهای شلوغ و پر جمعیت رفت و آمد نکنید.
از تماس با گرد و غبار یا قرار گرفتن در معرض گردهی گیاهان بهخصوص در فصل بهاربپرهیزید.
برای پیشگیری از آلرژی پاییز در فصل سرد سال از شال گردن برای پوشاندن بینی و دهان خود استفاده کنید.
حداقل یک بار در هفته دیوارها و وسایل خانه را با دستمال مرطوب گردگیری کنید.
از لباسهای پشمی، فرش پشمی استفاده نکنید و پتو را ملافه بپوشانید.
حیوانات خانگی بهخصوص سگ و گربه و خرگوش در خانه نگه ندارید.
تحت نظر پزشک و اگر کمبود ویتامین دارید از مکملهای ویتامین C و امگا ۳ استفاده کنید.