، طبق یک باور شناخته شده، ماهوارههایی که در مدار نزدیک به زمین قرار گرفتهاند، تحت فشار اتمسفر قرار میگیرند که این امر به تدریج آنها را کند میکند و در نهایت باعث میشود تا دوباره به سمت سیاره سقوط کنند و در جو بسوزند، اما اکنون در گزارش جدیدی توضیح داده شده است که فعالیتهای خورشیدی شدید باعث میشود تا ماهوارههای فضایی از مدار خود خارج شوند.
طبق گزارشهای منتشر شده، در چند سال اخیر پدیده عجیبی که میتوان از آن به عنوان نوسانات خورشید یاد کرد، باعث شده است تا ماهوارهها با سرعت نگرانکنندهای از مدار خود خارج شوند. گفته میشود که این رویدادها باعث شده تا ماهوارههای قرار گرفته در مدار زمین ، ۱۰ برابر سریعتر از قبل سقوط کنند.
«آنجا استروم» از آژانس فضایی اروپا می گوید : در پنج، شش سال گذشته، ماهوارهها حدود دو و نیم کیلومتر در سال نشست میکردند. اما از دسامبر سال گذشته، آنها تا حدودی در حال فرو رفتن هستند که میزان پایین رفتن آنها بین دسامبر و آوریل ۲۰ کیلومتر در سال بوده است.
از پاییز گذشته، فعالیتهای خورشید در حال افزایش بوده و بادهای خورشیدی، لکههای خورشید و شعلههای خورشیدی بیشتری تولید میشود که تمام آنها تاثیر قابلتوجهی روی جو بالای زمین میگذارند. هرچند تمام این فرآیندها طبیعی است، اما باعث آشفتگی وضعیت ماهوارههای مدار زمین میشود.
استروم می افزاید : «ساختار فیزیکی بسیار پیچیدهای در لایههای بالایی جو وجود دارد که به طور کامل از آنها اطلاع نداریم و با بادهای خورشیدی در تعامل هستند. میدانیم که این تعاملات باعث بالا آمدن جو میشود، به این معنی که هوای متراکمتر به سمت بالا و ارتفاعات بالاتر منتقل میشود.
وجود هوای متراکمتر منجر به افزایش نیروی کششی ماهوارهها میشود و این امر میتواند باعث سقوط برخی از فضاپیماهای مدار پایین شود، تقریبا مانند دویدن در مسیر مخالف باد است. سختتر و به فشار بیشتری نیاز دارد؛ بنابراین سرعت ماهوارهها را کند میکند و زمانی که سرعت آنها کم شود، سقوط میکنند.
وی می گوید : تمام فضاپیماهایی که در ارتفاع ۴۰۲ کیلومتری سطح زمین قرار گرفتهاند، تحت تاثیر این وضعیت قرار میگیرند. با این وجود، حتی ایستگاه فضایی بینالمللی نیز در خطر بزرگی قرار دارد.
در نهایت، باید اشاره کرد که این پدیده خورشیدی در مجموع نتایج بدی به همراه ندارد و میتواند اکثر زبالههای فضایی را از مدار خارج کند. در چند وقت گذشته، زبالههای موجود در فضا، یکی از مسائل نگرانکننده دانشمندان بوده است.