به گزارش مدیرکل دامپزشکی استان گفت: امسال 59 تیم ثابت و سیار دامپزشکی شامل 27 تیم بصورت ثابت و 32 تیم سیار با 26 نفر دامپزشک و 62 بازرس بهداشتی گوشت و 14 ناظر شرعی در روز عید قربان از ساعت 5 صبح تا 14 کارهای نظارتی و شرعی را انجام می دهند.
اصغرزاده با بیان اینکه تیمها در کشتارگاهها به صورت ثابت و در مناطق روستایی و عشایری، مراکز دهستانها و سایر شهرهایی که کشتارگاه ندارند بصورت سیار فعال خواهند بود، افزود: در مناطقی که روستایی و عشایری هستند و دسترسی به کشتارگاه ندارند لازم است قبل از ذبح دام حتما داخل گوشها و قسمتهایی از بدن دام که مو ندارد و با چشم دیده می شود نگاه کنند تا کنه نداشته باشند.
وی با بیان اینکه عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو کنه است و درصورت مشاهده آن بر روی بدن دام ، حتما دام آلوده را سمپاشی کرده و از ذبح آن خودداری کنند، گفت: عدم آبریزش بینی، اشک، بی حالی و بیماریهای تنفسی، آبریزش از دهان نکاتی است برای سلامتی دام که حتما باید به آن توجه شود و درصورت داشتن علائم از ذبح دام خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه به دلیل مشاهده شدن موارد فوت و ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در سایر استانهای کشور ، و با توجه به حساسیت این موضوع ، افراد برای خرید دام در بیرجند به میدان دام که ناظر بهداشتی در آن مستقر است مراجعه کنند و در سایر شهرستانها در کشتارگاهها و مناطق زیر نظر شهرداریها و در صورت نبود این مکانها از دامداریهای دارای پروانه مورد تایید دامپزشکی دام را خریداری کنند، افزود: دامپزشکی با افرادیکه به صورت دوره گرد اقدام به فروش دام می کنند برخورد خواهد کرد.
اصغرزاده همچنین از برخورد قضایی با هرگونه کشتار دام در معابر و مکانهای عمومی به عنوان تهدیدی علیه بهداشت عمومی خبرداد و گفت: مردم حتما از وسایل بهداشتی همچون دستگش ، ماسک و عینک موقع ذبح دام استفاده و دام را در جایی ذبح کنند که قابل شستشو و ضدعفونی بوده و خونابه به یک چاه هدایت و دفن بهداشتی شود.
وی گفت: افراد هم باید گوشت را قبل مصرف به مدت 24 ساعت در یخچال در دمای پایین 0 تا 4 درجه نگهداری کنند .
د رحال حاضر 12 کشتارگاه دام در خراسان جنوبی زیر نظر دامپزشکی فعالیت می کنند که در روز عید قربان ، ناظر بهداشتی و ناظر شرعی در آن مستقر خواهند بود.