به گزارش ، سهراب شکربیگی گفت: امسال برای اولین بار با برنامه ریزی صورت گرفته و راهبری ریاست کل دیوان محاسبات کشور گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در پایان تیرماه و با ثبت رکوردی بی سابقه، ۶ ماه پیش از موعد مقرر قانونی، شنبه یکم مردادماه، به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
وی اظهار داشت: این گزارش در راستای اقدامات تحولی در برخط رسانی این نهاد نظارتی صورت گرفته است و علاوه بر ارائه زودهنگام گزارش تفریغ بودجه ماده واحده و تبصرهها، گزارشهای تحلیلی موضوعات خاص در ۱۹ سرفصل بودجهای و گزارش تحلیلی آسیبهای ساختار نظام بودجه ریزی کشور نیز به پیوست، تهیه وارائه شده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان یزد گفت: این اقدام باعث میشود نمایندگان مجلس، اعضای دولت، دستگاههای اجرایی، نخبگان و عموم مردم با در اختیار داشتن فرصت کافی از یافتههای آن بهرهمند و بستر تدوین و تصویب بودجهای کارآمدتر و موثرتر برای سال آتی فراهم شود.
سهراب شکربیگی افزود: از بین ۵۰ مورد احکامی که باید برای آنها ابلاغ نامه، دستورالعمل، سازوکار اجرایی، شیوه نامه پرداخت و ... تهیه، تصویب و ابلاغ میشد، آیین نامه ۱۴ مورد (۲۸ درصد) در موعد مقرر قانونی تصویب، ۲۸ مورد (۵۶ درصد) خارج از مهلت مقرر قانونی تصویب شده و در ۸ مورد (۱۶ درصد) نیز تصویب نشده است.
به گفته وی، بررسی ماهیت احکام بودجه سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که تعداد ۲۲۰ مورد یعنی ۵۴ درصد از ۴۰۵ حکم، جزء و تبصرههای این قانون، ماهیت بودجهای و تعداد ۱۸۵ مورد یعنی ۴۶ درصد از آنها ماهیت غیر بودجهای داشته اند. همچنین حدود ۱۹ درصد (۷۶ مورد) از احکام قانون بودجه، اجازه ای، ۷۹درصد (۳۲۱ مورد) تکلیفی یا وظیفهای و ۲ درصد (۸ مورد) دارای ممنوعیت بوده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان یزد اظهار داشت: تعداد ۶۲ شرکت دولتی در دو بخش «اقتصادی» و «فرهنگ، تربیتبدنی و گردشگری» و بخش بانکها تحت عنوان شرکتهای زیانده درج شده در حالی که در عمل تعداد ۱۴۰ شرکت در سال ۱۴۰۰ زیانده بوده اند و به این شرکتها مبلغ ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت کمکزیان از محل منابع عمومی دولت پرداخت شده است.
شکربیگی گفت: ارائه زودهنگام گزارش تفریغ بودجه موجب اثر بخش نمودن تصمیمات قانونگذاران و عارضه یابی زود هنگام نظام بودجه ریزی، سنجشی قابل اعتماد برای اثربخشی تبصرههای قانون بودجه ونحوه اجرای قانون بودجه و ارقام مندرج در آن است.