به گزارش ؛ غلامحسین حسینینیا در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران، با تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) اعلام کرد: هفتهای که گذشت، هفته ملی مهارت و روز گذشته هم روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای بود که این نامگذاریها فرصت مناسبی است که همکاران در سراسر کشور با پرداختن به اهمیت موضوع مهارتآموزی برای جوانان و خانوادهها به ترویج موضوع مهارتآموزی و تبدیل آن به معارف عمومی اهتمام داشته باشند.
وی توسعه مهارتها را وظیفه مسوولان دولتی دانست و گفت: هنرستانهای فنی و حرفهای و مراکز آموزش فنی و حرفهای باید توسعه پیدا کنند. خوشبختانه در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی با تاکیدات رهبر معظم انقلاب زیرساختهای بی نظیری در سراسر کشور برای توسعه آموزش فنی و حرفهای ایجاد شده است.
حسینینیا اظهار داشت: در سازمان فنی و حرفهای بیش از ۶۴۰ مرکز آموزشی و پنج هزار و ۴۰۰ کارگاه برای مهارت آموزی جوانان تجهیز کردیم که به صورت رایگان اقدام به آموزش مهارتآموزی به جوانان میکنند. همچنین بیش از ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد هم در کشور وجود دارد که نقش موثری در توسعه مهارتهای آموزشی دارند.
وی با بیان اینکه تلاش کردهایم تا همه اقشار جمعیت فعال بالای ۱۵ سال را زیر چتر آموزشهای مهارتی بیاوریم، گفت: جوانان بیکار، دانشجویان فارغ التحصیل جویای کار، زنان خانه دار، معلولان، روستاییان، عشایر و سایر اقشار آسیب پذیر همگی تحت پوشش آموزش فنی و حرفهای کشور هستند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در این سازمان برای عملیاتی کردن شعار سال ۱۴۰۱ که توسط رهبر معظم انقلاب تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شده است، توجه به مقوله آینده مشاغل را که متاثر از تکنولوژیهای روز و روند پرشتاب آن است، در دستور کار قرار دادیم و با ایجاد طرحهایی مانند طرح مهارت آموزی برای دانشجویان، زمینه را برای مهارتآموزی بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو و فارغ التحصیل در مهارتهای دانش بنیان ایجاد کردیم.
وی از آغاز توسعه مشارکت بخش خصوصی در قالب طرحی تحت عنوان «مهارت آموزی در محیط واقعی کار با کمک اصناف کشور» خبر داد و افزود: این طرح میتواند زمینه مهارت آموزی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار جوان را در کارگاههای تولیدی و خدماتی فراهم کند که امیدواریم یک نهضت مهارتآموزی را با کمک یکدیگر داشته باشیم.
رییس سازمان فنی وحرفهای کشور گفت: همچنین هزار و ۵۰۰ مرکز کارگاهی را در کنار کارخانه و مراکز تولیدی ایجاد کردیم که زمینه مهارتآموزی هر چه بیشتر را برای کارگران شاغل در این کارخانهها ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه بخش دولتی و خصوصی به صورت سالانه زمینه آموزش مهارتی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را فراهم کردهاند، تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۹۱۹ هزار نفر از افرادی که آموزش دیده بودند، در آزمون صلاحیت حرفهای شرکت کردند و موفق به کسب گواهینامه بینالمللی فنی و حرفهای شدند.
پرش به محتوا
مطلب بعدی