به گزارش : سیدمحمد سمنبوی عضو هیئتمدیره شرکت کهاب گستران آیریک با اشاره به این که دستگاه بازیافت بخار انبارهای نفت به مسائل زیستمحیطی کمک بسزایی میکند، گفت: هدر روی انرژی بر اثر تبخیر در مراحل مختلف ذخیرهسازی، انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی، علاوه بر خسارتهای هنگفت مالی، آثار مخرب زیستمحیطی هم دارد.
جلوگیری از آثار مخرب زیستمحیطی
به منظور جلوگیری از این آسیبها ،دستگاهِ بازیافت بخارات انبارهای نفت طراحی و ساخته شد. بخشی از فرآوردههای نفتی در هنگام حمل و تخلیه در جایگاههای سوخت و همچنین در هنگام انبار تبخیر میشود که این مسئله ضمن هدررفت فرآورده نفتی باعث واردشدن زیان مالی به جایگاهداران و کشور میشود.
دستگاه بازیافت بخارات که در ایستگاههای سوخترسانی و انبارها نصب میشود، میتواند این مشکل را مرتفع کند و همچنین علاوه بر جلوگیری از هدررفت منابع کشور در کاهش آلودگیهای زیستمحیطی نیز مؤثر باشد.
درواقع این محصول یک سیستم تبریدی جذبی است که در دماهای خیلی پایین میعان انجام میدهد و بخارات را به بنزین تبدیل میکند و نبود آن باعث ایجاد بیماری میشود.
صرفه اقتصادی استفاده از نمونه ایران ساخت
این مدیر حوزه دانشبنیان در مطلب منتشر شده در سایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری توضیح داد: امروز حمایتهای لازم در داخل کشور از سوی دستگاهها انجام نمیشود و شرکتهای مربوط به منابع نفتی با وجود این که دستگاه بازیافت بخارات انبارهای نفت ایرانساخت وجود دارد و یکچهارم نمونههای خارجی قیمت دارد، نمونههای خارجی تهیه میکنند و کمکی به توسعه تولید در کشور نمیکنند.
بااینوجود حدود ۳۰ فرصت شغلی بهصورت مستقیم و حدود ۵۰ فرصت شغلی بهصورت غیرمستقیم ایجاد شده است که درصورتیکه از تولید داخل حمایتهای لازم صورت گیرد، این حوزهها قابل توسعه است.