به گزارش ، «نفیسه حسینی یکتا» در حاشیه نشست هماندیشی ارتقای وضع کیفی و کمی فعالیتهای حوزه طب ایرانی و مکمل که با حضور مدیران ادارات و کارشناسان حوزه طب ایرانی و مکمل معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد، گفت: ساماندهی فعالیتهای حوزه طب ایرانی از مهمترین وظایف کارشناسان در دانشگاه هاست که در نشست امروز بر این موضوع و چالشهای پیش روی آن، بررسی شد.
وی افزود: به علت مطالبه زیاد جامعه و پاسخگو نبودن به دلیل کمبود نیروی انسانی مورد تایید، افرادی در حوزه طب سنتی خدمت ارائه میکنند که وزارت بهداشت آنها را تایید نمیکند از این رو ساماندهی این حوزه ارتباط مستقیم با سلامت جامعه دارد.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه حوزه طب ایرانی، حوزه موردعلاقه و مطالبه عموم جامعه است، ادامه داد: در این راستا، ارائه خدمت به اشکال مختلف انجام میشود؛ متخصصان مورد تایید وزارت بهداشت از جمله پزشکان دارای دکترای تخصصی طب ایرانی و یا پزشکانی که دورههای مورد تایید وزارت بهداشت را گذرانده اند، خدمت ارائه میکنند.
حسینی یکتا گفت: در این نشست همچنین ساماندهی عطاریها، مداخلات درمانی و ارائه فرآوردههای طبیعی و سنتی در این مراکز که گاهی غیراستاندارد هستند، نیز بحث شد.
وی افزود: درباره مداخلات درمانی در عطاری، حوزههای دیگر همچون سازمان غذا و دارو در زمینه نظارت بر فرآوردههای طبیعی و سنتی، دفتر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان در زمینه نظارت بر مداخلات درمانی نیز دخیل هستند؛ مشکل اینجاست که عطاریها از وزارت صمت مجوز اخذ میکنند و همین موضوع باعث شده که حوزه نظارت و بازرسی معاونت درمان با چالش روبرو شود.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به موضوع گردشگری در حوزه طب ایرانی، گفت: این موضوع از ابتدای سال جاری در دستور کار دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت قرار گرفت؛ طب ایرانی گنجینهای غنی و منحصر بهفرد از ظرفیتهای ایران است و معتقدیم که توسعه روشمند و منطقی طب ایرانی علاوه بر تاثیراتی که بر حوزه سلامت و مولفههای سلامت میگذارد، بر مولفههای مختلف اقتصادی و اشتغال زایی میتواند اثرگذار باشد، کما اینکه در بسیاری از کشورها از این ظرفیت بهره میبرند.