به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفظ نباتات کشور، کیانوش حق نما مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان درباره نحوه پیشگیری از عارضه اختلال غلاف بندی در مزارع سویا گفت: عارضه اختلال در غلاف بندی سویا به مانند یکی از معضلات تاثیرگذار بر عملکرد دانه سویا شناخته میشود.
حق نما افزود: کاهش باردهی، ریزش گل ها، تشکیل غلافهای بدشکل در محل گرههای سویا از علائم این عارضه در گیاه سویا است.
به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان سال گذشته صدها هکتار از مزارع سویای استان به عارضه اختلال غلاف بندی دچار شد.
این مسئول تصریح کرد: برای پیشگیری از عارضه این اختلال، استفاده از کودهای پتاسه و فسفاته در زمان کاشت بر اساس نتایج آزمون خاک، محلول پاشی کودهای ریزمغذی در مراحل تشکیل ساقههای جانبی و شروع غلاف بندی در دو مرحله و استفاده از محرکهای رشد به ویژه هیومیک اسید قبل از گلدهی در دو مرحله توصیه میشود.
این مدیر حفظ نباتات تاکید کرد: چنانچه این اختلال در گیاه سویا مشاهده شد کشاورزان محلول پاشی با کودهای ریزمغذی حاوی روی و بور (سولفات روی و اسید بوریک) همراه اسیدهای آمینه و کود پتاس بالا را در دستور کار قرار دهند.
حق نما افزود: رعایت تاریخ کشت با توجه به رقم سویا، مدیریت بهینه تغذیه و آبیاری، پایش هفتگی مزرعه و کنترل به موقع آفات از مهمترین نکات برای پیشگیری از عارضه اختلال غلاف بندی در سویا است.
گفتنی است، استان گلستان رتبه نخست تولید سویا در کشور را دارد و ۶۰ تا ۷۰ درصد سویای کشور در این استان تولید میشود. امسال ۱۰ هزار هکتار از اراضی گلستان به زیر کشت سویا رفته است و پیش بینی میشود ۲۵ هزار تن دانه روغنی سویا در استان تولید شود.
پرش به محتوا
مطلب بعدی