به گزارش تحریریه صنعت و معدن آقای سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در برنامه نیم نگاه رادیو سلامت درباره کاهش تولید ۵۰ درصدی ماهی تن و رب گوجه گفت: در حال حاضر همین میزان افت تولید در مورد کنسرو تن ماهی داریم و علت کاملا مشخص است، چون اقتصاد دستوری نیست و بازار عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکند.
وی افزود: هیچ زمانی قیمتها دستوری اجرا نشده است و اگر دستور دهند مثلاً قیمت تن ماهی ۳۵ هزار تومان شود، پس تکلیف برندسازی چه میشود؟ در دنیا همه تولیدکنندگان در مورد کیفیت تولید شان به قدری دقت میکنند تا بتوانند برندشان را به مردم بشناسانند.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در ادامه بیان داشت: یک برند شناخته شده باید ۳۵ هزار تومان باشد و برندی که شناخته شده نیست هم همین است و بحث ما هم اکنون دررابطه با برندهایی است که عضو سندیکا هستند.
میررضوی درباره کیفیت کنسرو ماهی افزود: قاطعانه تضمین میکنم که برندهای مطرح و ملی امکان ندارد کیفیتش را پایین بیاورد حتی اگر در حاشیه زیان قرار بگیرند برای اینکه برندشان ارزش ملی را از دست میدهد چراکه مصرفکننده تشخیص میدهد که این تولید آیا کیفیت دارد یا ندارد؟ مردم اگر با چنین چیزی برخورد کردند با سندیکا تماس بگیرند تا بررسی شود.
وی در ادامه گفت: به وزارت جهاد بخش صنایع تبدیلی نامه نوشتیم، وزارت جهاد هم با آنالیزی که به آنان ارائه کردیم که قیمت حدود ۴۵ هزار تومان بوده، ولی موافقتی که اخیراً شده در حدود ۴۲ هزار تومان میباشد و طبق توافقی که کردند، فعلاً قیمت مصرف کننده است.
میررضوی افزود: کشش بازار خیلی کم است و اقشار ضعیف جامعه مثل کارمند و کارگر و دانشجو از کنسرو استفاده می کنند و اگر این قشر نتوانند استفاده کنند زیان آن به صنعت می خورد و واقعاً هیچ صنعتگری هم علاقمند نیست که قیمت محصولات افزایش پیدا کند چون سهم بازار کاهش پیدا میکند.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران اضافه کرد: هدف در فروش باید قیمتی باشد که مصرف کننده بتواند آن را خریداری کند، پیشنهاد ما این است که ۹ درصد ارزش افزوده را از این محصول کاهش دهد یا ارزش افزوده واردات ماهی کاهش یابد که این مسئله، سهم دولت است، دولت با این عمل تاثیر مهمی در کاهش قیمت کنسرو تن خواهد داشت.
وی در ادامه بیان داشت: یکی از دلایل افزایش قیمت کنسرو تن ، ماده اولیه آن است که جامعه صیادان قیمت آن را افزایش داده اند به دلیل بالا بودن هزینه شان که شامل افزایش نرخ ارز ، دستمزد کارگر و افزایش تجهیزات است یعنی ۵۰ درصد قیمت خود ماهی که ماده اولیه است افزایش پیدا کرده است.
میررضوی گفت: طبق هماهنگی با دولت و سازمان حمایت به تفاهم رسیده ایم که قیمت رب گوجه فرنگی قیمتی باشد که کارخانه بتوانند تولید آن را ادامه دهند مشروط بر اینکه قیمت گوجه فرنگی افزایش پیدا نکند و اگر همین روال باشد هر قوطی 800 گرمی رب گوجه فرهنگی 45 هزار تومان خواهد بود.
وی در ادامه بیان کرد: صنایع کنسرو به طور کلی صنعتی استراتژیک برای کشور است و مسئولین باید به آن توجه داشته باشند چراکه کشور ما همیشه با بلایای طبیعی دست به گریبان بوده و باید به این صنعت کمک شود و چگونه بودن آن این است که مصرف کننده را راضی نگه دارند تا از این صنعت استفاده کنند و اگر این صنعت از بین برود به ناچار باید واردات صورت گیرد.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در پایان گفت: کشورهای هم مرز و همجوار از جمله شوروی و کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق و افغانستان و ترکیه از صادرات ما استفاده می کنند البته بعضی کشورها به صورت پل صادراتی محصولات ما را با نام و برند ایرانی به کشورهای اروپایی صادر می کنند.